درب HDF چه ویژگی هایی دارد و تفاوت آن با درب اچ دی اف ملامینه چیست ؟


درب HDF از جمله درب های ساخته شده با چوب های مهندسی شده می باشد. بهره گیری از چوب های مهندسی شده امروزه بسیار رایج می باشد. این چوب ها ( کامپوزیت)، حاصل از مشتقات چوب هستند. کاپوزیت ها در انواع مختلفی از جمله MDF، HDF و … مورد بهره برداری قرار می گیرند.

هر یک از این چوب های مهندسی شده با بکارگیری روش ها و متریال مختلف تولید می شوند، بنابراین ویژگی های متفاوتی دارند. از انواع مختلف این چوب ها و یا روکش های مصنوعی حاصل از آن ها برای فرآورده های چوبی از جمله درب ، کمد ، کف و … مورد استفاده قرار می گیرند. جالب است که بدانید درب اچ دی اف ارزان قیمت است و همین ویژگی کافیست که تقاضا برای آن زیاد باشد. بنابراین اگر در جست و جوی درب لوکس، مرغوب و ماندگار هستید، گزینه مناسبی برای شما نمی باشد.

حال این سوال ها مطرح است که اچ دی اف چیست ؟ درب اچ دی اف چه ویژگی هایی دارد ؟ تفاوت این درب با درب اچ پی ال ( HDF ملامینه ) در چیست ؟ از آنجایی که به هنگام خرید محصولات چوبی باید اطلاعات کافی داشته باشیم، قصد داریم به معرفی کامل این دو درب بپردازیم و آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.

برای خواندن مطالب مورد نظر، بر روی عناوین کلیک نمایید.

HDF چیست ؟ درب hdf چه ویژگی هایی دارد ؟

اچ دی اف چیست ؟ HDF مخفف High-Dendity Fiberboard و به معنی تخته فیبر با چگالی بالا می باشد. چگالی این نوع فیبر از 750 تا 930 کیلوگرم بر مترمربع است. HDF حاصل از ترکیب خرده های چوب و پیش آغشته ها (Preperg) می باشد که توسط پرس گرم یکپارچه شده اند. پیش آغشته مواد نیمه آماده ای می باشد که در فرایند تولید فرآورده های کامپوزیتی مورد استفاده قرار می گیرد. HDF در کف سازی، ساخت درب و مبلمان به کار می رود.

چوب hdf

ساختار و ویژگی های درب HDF

درب های hdf با توجه به ویژگی هایی که دارند، امروزه مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته اند. هسته این درب از جنس تخته چوب می باشد که دو طرف آن ورق های HDF پرس می شود. ضخامت ورق های hdf حدود 3 و یا 6 میلیمتر می باشد. ورق اچ دی اف یا به شکل مسطح بوده و یا قالب گیری شده هستند. لازم به ذکر است قیمت ورق اچ دی اف مسطح گران تر می باشد.

امکان بهره گیری از درب اچ دی اف به صورت خام نیز وجود دارد. در این حالت درب HDF باید رنگ شود؛ می توان از انواع رنگ های مات، نیمه مات و براق برای این درب ها استفاده کرد. از انجایی که این درب ها اقتصادی هستند، بهتر است از رنگ های رده ارزان قیمت بهره برد شود. نکته قابل توجه در خصوص این دربها، ضرورت استفاده از چهارچوب فرانسوی است. لبه این دربها بصورت قاب لبه یا همان قابلمه طراحی می گردد.

درب HDF با روکش PVC

درب hdf با روکش PVC از جمله درب های دارای ساختار مشابه هستند. در این حالت ورق PVC بر روی ورق HDF پرس می شود. در این صورت، مقاومت درب در برابر رطوبت افزایش می یابد.

از آنجایی که در منازل از درب های داخلی با طرح مشابه استفاده می شود؛ بهتر است درب های اتاقی ارزان قیمت از جنس HDF انتخاب شود و برای درب های سرویسی ارزان قیمت از درب HDF با روکش PVC بهره برد. در این صورت طراحی درب ها به یک شکل خواهد بود.

درب های اچ دی اف معمولاً دارای قاب هستند و در صورتی که ورق های آن از ضخامت کافی برخوردار باشند، به عنوان درب ورودی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در مواردی که روکش ضخامت 6 میلیمتر دارد، امکان استفاده از دستگاه CNC برای ایجاد طرح بر روی درب نیز وجود دارد. ذکر این نکته ضروری است که درب سرویس بهداشتی و درب اتاق hdf در بازار به راحتی قابل تهیه می باشد.

درب ارزان قیمت HDF

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع درب های سرویس بهداشتی به صفحه مقایسه درب PVC با درب های uPVC و ABS مراجعه فرمایید

درب HDF با روکش طبیعی چوب

از روکش چوب طبیعی نیز برای دربهای HDF بهره گرفته می شود. البته پیشنهاد می گردد در صورتی که قصد پرداخت هزینه برای روکش های طبیعی از جمله بلوط، راش و ملچ را دارید، درب MDF را جایگزین نمایید. زیرا بر روی درب MDF می توان با دستگاه CNC طرح های متنوعی را ایجاد نمود. علاوه بر این، می توان از روکوب نیز برای چهارچوب فرانسوی بهره برد.

پیشنهاد میکنیم از جدیدترین مدل درب چوبی اتاق خواب که توسط شرکت روماک طراحی و اجرا شده اند را مشاهده نمایید.

آیا درب اچ دی اف ارزان قیمت است ؟

قیمت درب چوبی اچ دی اف به میزان ضخامت ورق و ساختار درب بستگی دارد و از 1.500.000 تومان تا 3.500.000 تومان می باشد. این تفاوت قیمت بستگی به روکش درب دارد. در حقیقت قیمت درب hdf با روکش pvc بیشتر می باشد.

همچنین رویه های متنوع درب HDF موجب شده تا هماهنگ با اکثر طراحی های دکوراسیون داخلی باشد. حال می خواهیم بدانیم برای خرید درب اچ دی اف ارزان قیمت به چه نکاتی توجه کنیم:

1)هنگام رنگ آمیزی در اچ دی اف به علت در دید نبودن، قسمت های زیرین رنگ نشده و به تدریج چوب زیر درب آب را به خود جذب می کند؛ بنابراین درهای HDF ضد آب نبوده و مناسب برای سرویس بهداشتی نمی باشند.

2)طرح های رایج برای درب های HDF دوقاب، سه قاب و چهار قاب می باشد، همچنین طرحهای آن برخلاف درب های پی وی سی دارای محدودیت هستند .

در hdf برای چه مکان هایی مناسب است؟

درب HDF عموماً به عنوان درب های داخلی ( اتاق خواب ) و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. اما همانطور که ذکر شد؛ امکان بهره گیری از در HDF به عنوان درب ورودی نیز امکان پذیر می باشد. درب هایی که دارای شیارهای سی ان سی هستند، دارای ورق اچ دی اف با ضخامت بیش از 3 سانتیمتر هستند. بنابراین؛ در صورتی که خواستار درب زیباتری هستید، باید درب HDF سی ان سی را انتخاب نمایید.

مزایای درب های HDF

1- این درب نیز همانند درب های ساخته شده با انواع روکش های مصنوعی، امکان داشتن نقوش چوب را دارند. به همین دلیل درب چوبی hdf ظاهری مشابه با درب های روکش چوب دارند.

2- درب اچ دی اف ارزان قیمت می باشد.

معایب دربهای HDF

1- بر خلاف تصور عموم این درب برای سرویس بهداشتی چندان مناسب نمی باشد. زیرا آب کاملاً جذب ساختار درب می گردد و به مرور زمان درب را از داخل می پوساند. این موضوع باعث می شود که درب محلی برای تخم گذاری حشرات گردد.

2- در فرایند ساخت درب داخلی hdf عموماً از ورق های 3 میلیمتری استفاده می شود. بدیهی است که کارایی این روکش به عنوان یک روکش مصنوعی، قابل مقایسه با درب تمام چوب و یا درب روکش چوب طبیعی نیست.

3- این درب به هیچ عنوان یک درب لوکس به شمار نمی رود. زیرا از چوب های بی کیفیت و غیر طبیعی در ساختار آن استفاده می شود. حتی با نگاهی ساده بر ظاهر درب، می توان به این موضوع پی برد.

درب اتاق hdf

HPL چیست ؟ درب های hpl چه ویژگی هایی دارد؟

HPL مخفف (High Pressure Laminates) و به معنی لمینیت فشرده شده تحت فشار بالا است. HPL از اشباع چندین لایه ورق کرافت توسط رزین ترموستینگ تحت فشار و دمای بالا تولید می شود. در فرایند تولید HPL ، نسبت ورق کرافت 65% و رزین 35% می باشد. لمینیت اچ پی ال مقاوم ، ماندگار و ضد آب است.

روکش hpl

ساختار و ویژگی های درب های HPL ( درب ملامینه )

درب HPL ساختاری چند لایه دارد. هسته درب از جنس تخته چوب است و روکش آن متشکل از اچ دی اف و ورق کرافت ( HPL) می باشد. در حقیقت تنها برای سطح روی درب از ملامینه یا همان HPL استفاده می گردد. درب اچ پی ال با نام HDF ملامینه نیز شناخته شده است. این نوع از درب با توجه به اینکه سطح ملامینه دارد، نیازی به رنگ نداشته و همین موضوع سبب کاهش هزینه در ساخت درب می شود.

درب به عنوان درب داخلی و حتی درب ورودی مورد استفاده قرار می گیرد.

درب HDF ملامینه

قیمت درب HPL ( ملامینه)

قیمت درب ملامینه از 850.000 تومان تا 1.500.000 تومان می باشد. بنابراین از جمله ارزان ترین درب های موجود در بازار است.

مزایای درب HDF) HPLملامینه )

1- قیمت درب اچ پی ال بسیار پایین می باشد. در نتیجه یک درب اقتصادی است.

2- سطح درب در برابر رطوبت و آب مقاوم می باشد.

3- از آنجایی که HPL در برابر حرارت مقاوم است، روکش درب نیز این ویژگی را دارد.

4- سرعت ساخت این درب بسیار بالا بوده و به صورت انبوه تولید می گردد.

معایب درب اچ پی ال ملامینه

1- هر چند که روکش ملامینه در برابر آب مقاوم است، اما در صورتی که آب به داخل درب نفوذ کند و به هسته درب که متشکل از چوب است برسد، درب از داخل دچار پوسیدگی می شود. هر چند که این پوسیدگی در زیر روکش نهان می ماند، اما محل مناسبی برای تخم گذاری حشرات خواهد بود. این ویژگی از جمله مهم ترین معایب درب ملامینه می باشد.

2- درب اچ پی ال یک درب لوکس نمی باشد و ظاهر درب کاملاً نشان دهنده ارزش پایین آن است.

3- درب ملامینه دارای ظاهری براق می باشد و به هیچ وجه تداعی کننده متریال چوب نمی باشد.

4- این درب ها از پیش ساخته شده و آماده هستند، در نتیجه امکان سفارشی سازی آن ها وجود ندارد. با اینحال تنوع مطلوبی که این درب ها دارند، باعث می شود تا انتخاب چندان دشواری نداشته باشید.

کاربرد درب ملامینه چیست ؟

امروزه درب ملامینه به دلیل داشتن وزن سبک، نصب آسان و قیمت مناسب بسیار پر فروش بوده و به عنوان درب ورودی برای اماکن عمومی مانند ادارات، فرودگاه ها و ساختمان ها و همچنین در مکان هایی همانند رختکن ها که نیاز به پارتیشن بندی دارند، بکار برده می شود.

درب های اتاقی اچ پی ال : روکش ملامینه می تواند بر روی درب اتاقی MDF و همچنین درب نئوپان اجرا شود. لازم به ذکر است که ورق های ام دی اف مقاوم تر از نئوپان می باشند. همچنین به دلیل اینکه تولید درب ملامینه روند سریع تری دارد؛ بکارگیری این نوع درب برای پروژه هایی که نیاز به تولید انبوه درب های داخلی دارند همانند مجتمع ها و برج ها، بسیار رایج است.

درب سرویس بهداشتی ملامینه (HPL ) : درب های ملامینه کاملا ضد آب نیستند، از این رو اگر زیبایی ظاهری درب سرویسی برای شما ملاک مهمی نیست، می توانید از پوشش ABS و یا رنگ پوششی ضد آب برای زیبایی بیشتر استفاده کنید .

درب ورودی HPL : این درب ها در برابر سایش و ضربه نیز مقاوم هستند، از این رو با بکارگیری یراق آلات مناسب قابلیت استفاده به عنوان درب ورودی را دارند، ولی گزینه مناسب تر و امن تر درب ضد سرقت است.

تفاوت درب ملامینه و اچ دی اف

درب ملامینه یا HPL ، متشکل از ورق اچ دی اف و ورق کرافت می باشد. درب ملامینه قیمت کمتری در مقایسه با در HDF دارد.  هر 2 درب عموماً پیش ساخته بوده و نیازی به سفارشی سازی ندارند. این درب ها هر دو برای سرویس بهداشتی و حمام مناسب هستند. در برخی از موارد بجای MDF می توان از چوب HDF برای ساختار درب استفاده نمود و روکش PVC بر روی آن پرس نمود. درب اچ دی اف با روکش پی وی سی ماندگاری بهتری دارد.

توجه داشته باشید که درب های ملامینه در خلاف درب hdf قابلیت رنگ شدن ندارند و طرح و رنگ آن ها آماده می باشد.

آیا دربهای HDF و HPL انتخاب مناسبی برای درب های داخلی هستند ؟

در مجموع می توان گفت که این درب ها با ساختار ضعیفی که دارند، تنها در صورتی پیشنهاد می شوند که بودجه برای تهیه درب های با کیفیت و بهتر وجود نداشته باشد. عملکرد این درب ها در طولانی مدت مورد رضایت نخواهد بود و درب دچار فرسودگی می گردد. هیچ محصول ارزان قیمتی، مرغوب نمی باشد. بنابراین انتخاب درب های با کیفیت پایین و نامرغوب مانند در HDF و HPL مستلزم هزینه مجدد در بازه زمانی نه چندان طولانی خواهد شد. درب های مرغوب از جمله درب های تمام چوب و روکشی همواره ماندگاری بالایی دارند.

درب لوکس

انتخاب یک درب با متریال مرغوب و صرف هزینه برای یک بار، امری منطقی به نظر می رسد. درب های داخلی به اندازه درب ورودی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. زیرا از جمله عناصر تاثیرگذار بر ظاهر خانه هستند. برای داشتن یک خانه لوکس با ظاهری زیبا، درب های ارزان قیمت و بی کیفیت انتخاب مناسبی نیستند. همانطور که گفته شد؛ درب های تمام چوب و درب های روکش چوب طبیعی ، انتخابی زیبا با ماندگاری بالا می باشند.

چه دربی جایگزین بهتری برای درب HDF است ؟

اگر یک ” انتخاب موفق ” برایتان حائز اهمیت است، بهتر است در خصوص انتخاب درب اچ دی اف و اچ پی ال تجدید نظر کنید! اما چرا ؟

ماندگاری درب یکی از مهم ترین خواسته های افراد به هنگام خرید درب است. تعویض درب های اتاقی و سرویس هر چند سال یکبار اصلا خوشایند نیست و به مرور زمان هزینه های زیادی را بجای می گذارد. بنابراین بهتر است از  همان ابتدا یک انتخاب مناسب و خوب داشته باشید.

درب های ام دی اف بهترین جایگزین برای شما هستند. این درب ها از لحاظ قیمت نه در دسته درب اقتصادی می گنجد و نه در دسته درب لوکس. بنابراین با پرداخت هزینه ای نه چندان بالا، سالیان سال آسوده خواهید بود.

یکی دیگر از مزایای درب ام دی اف، تنوع بالا در رنگبندی و طراحی آن است، بطوری که تا حد زیادی مشابه درب تمام چوب هستند. بنابران اگر بودجه کافی دارید، حتما سری هم به دربهای MDF بزنید.

سوالات متداول

اچ دی اف نوعی چوب مصنوعی با چگالی بالاست که برای ساخت درب مورد استفاده قرار می گیرد. درب HDF با روکش پی وی سی از جمله درب های اقتصادی است. البته می توان از روکش چوب نیز برای درب های اچ دی اف استفاده نمود که موجب افزایش قیمت درب می شود.

ساختار درب های HPL چند لایه است؛ هسته درب از جنس تخته چوب بوده و روکش اچ دی اف و ورق کرافت ( HPL) سطح آن را می پوشاند. قیمت درب ملامینه در مقایسه با درب HDF کمتر است. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب این درب ها می پردازیم.

درب ملامینه یا همان درب اچ پی ال دارای روکش مصنوعی و براق است، به همین دلیل اصلا چوب را شبیه سازی نمی کند و ظاهر آن لوکس نیست. همچنین در صورتی که درب در معرض رطوبت قرار بگیرد، هسته داخلی درب دچار پوسیدگی می شود که این امر حشرات را جذب می کند.

به خواندن ادامه دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *