مقایسه درب پی وی سی با درب uPVC و درب ABS


درب سرویس بهداشتی و حمام به دلیل تماس مستقیم با رطوبت و آب، به مرور زمان دچار تغییر شکل و پوسیدگی می شود. بنابراین هنگام خرید آن ها باید دقت بیشتری به خرج داد. زیرا جنس های مختلفی مانند درب پی وی سی ، abs و upvc و پلی وود به عنوان درب ضد آب در بازار موجود است.

درب های چوبی به صورت اجتناب ناپذیری در برخورد با آب واکنش نشان می دهند، بنابراین باید از درب های ضد آب چوبی برای محیط های مرطوب استفاده نمود. به نظر شما بهتر است درب پی وی سی بخریم یا ABS و یا uPVC ؟

هنگامی که صحبت از درب مقاوم در برابر آب می شود، درب پی وی سی در ذهن مان نقش می بندد. اما گزینه های دیگری از جمله uPVC ،ABS و پلی وود نیز برای درب حمام و سرویس بهداشتی وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع درب های مقاوم در برابر آب و مقایسه آن ها با یکدیگر بپردازیم تا انتخاب مناسب تری داشته باشید.

درب سرویس بهداشتی

برای خواندن مطالب زیر، بر روی عنوان مورد نظر کلیک نمایید.

پی وی سی چیست ؟ درب pvc چه ویژگی هایی دارد ؟

PVC مخفف Polyvinyl chloride (پلی وینیل کلراید) می باشد و از متریال رایج برای درب های سرویس بهداشتی است. پی وی سی در واقع نوعی پلاستیک با چگالی بالا است. این ماده به دلیل مقاومت در برابر آب و انعطاف پذیری بالایی که دارد، در زمینه های مختلفی از جمله درب حمام و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت پی وی سی : قیمت درب پی وی سی مناسب بوده و در حقیقت جزو درب های ارزان قیمت است.

درب پی وی سی

مزایای درب PVC

1- بزرگترین مزیت درب ام دی اف روکش پی وی سی ، مقاومت درب در برابر رطوبت می باشد. در نتیجه می توان از درب پی وی سی برای سرویس بهداشتی بهره برد.

2- در پی وی سی از لحاظ اقتصادی بسیار مرقون به صرفه است.

3- در PVC با توجه به ساختاری که دارد تا حدودی عایق انرژی نیز می باشد.

4- نصب درب های پی وی سی آسان بوده و دلیل آن وزن سبک در PVC است.

5- یکی از بهترین مزایای این درب ها به عنوان درب دستشویی PVC ، نیاز کم آن به نگهداری و تعمیر است، زیرا تنها با یک پارچه و شوینده ملایم می توان سطح آن را پاک کنید. در واقع سطح صاف درب پی وی سی، شستو شوی آن را آسان می کند.

معایب درب PVC

1- درب های pvc خطر جدی برای سلامتی : همانطور که گفته شد PVC نوعی پلاستیک است که به صورت گسترده ای در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. طبق تحقیقات به عمل آمده، این پلاستیک خواص مخربی دارد که بر روی سلامت انسان تاثیرگذار است. علت اصلی این موضوع بکارگیری یک ماده شیمیایی به نام فتالاتس ( phthalate) می باشد. این ماده عمدتاً برای سلامت کودکان تهدید بزرگی است. زیرا به کلیه، کبد و ریه ها آسیب می رساند. در حقیقت درصد چشم گیری از پی وی سی متشکل از ماده مخرب فتالاتس است که همین امر موجب ماندگاری و انعطاف پذیری آن می شود.

علاوه بر این سایر ترکیبات از جمله سرب (lead)و کادمیم (Cadmium) نیز در آن بکار برده شده، که آن ها نیز برای سلامت خطرناک هستند.

ماده فتالاتس در فرایند تولید بسیاری از لوازم از جمله اسباب بازی کودکان نیز بکار برده می شود. به همین دلیل انسان ها همواره در معرض این ماده خطرناک هستند و در اکثر مواقع در آزمایش ادرار اشخاص، مقداری فتالاتس نیز موجود می باشد. بنابراین بهتر است به هنگام تهیه اقلام مورد نیاز همواره به این موضوع توجه داشته باشیم.

لازم به ذکر است انواع پلاستیک به 7 گروه تقسیم می شوند که هر کدام لیبل یا نشان مخصوص خودشان را دارند. محصولات متشکل از پلاستیک با یک مثلث شناسایی می شوند. در تصویر زیر انواع پلاستیک را ملاحظه می فرمایید.

پی وی سی

در نتیجه بزرگترین نقص درب های PVC ترکیبات مضر آن است. این موضوع به حدی جدی است که بسیاری از سازمان ها در تلاش هستند تا میزان مصرف این متریال را به حداقل برسانند و در آینده نیز جایگزینی برای آن پیدا کنند.

2- درب روکش pvc تهدید برای محیط زیست : این ماده دوستدار محیط زیست نمی باشد، زیرا قابل بازیافت نمی باشد. از طرفی باقی ماندن مواد سمی این ماده در محیط زیست می تواند تاثیرات مخربی را بجای بگذارد. همچنین سوزاندن این مواد در طبیعت نیز آسیب جدی به گونه های حیوانی می رساند.

3- منع PVC در کارخانه های مطرح دنیا : کارکنان کارخانه های پی وی سی و همچنین ساکنین اطراف کارخانه در معرض این مواد شیمیایی هستند. به همین دلیل کشورهایی مانند دانمارک و سوئد استفاده از pvc را بسیار محدود کرده اند. همچنین کمپانی هایی مانند Nike و IKEA از پی وی سی در محصولات خود استفاده نمی کنند.

ABS چیست ؟ درب abs چه ویژگی هایی دارد ؟

ABS مخفف Acrylonitrile Butadiene Styrene بوده و نوعی ترموپلاست مات می باشد. این ماده پلیمری تشکیل شده از 3 واحد مونومر می باشد که عبارتند از آکریلونیتریل ، بوتادین و استایرن. ماده آکریلونیتریل خاصیت ماندگاری و ماده بوتادین خاصیت استحکام و مقاومت دارند. استایرن نیز حالتی براق نیز به آن می دهد. پلیمر ABS در برابر نفوذ آب نیز مقاوم است. بنابراین درب های ABS خاصیت ضد رطوبت و آب دارند.

ساختار درب ای بی اس متشکل از چوب می باشد که روکش ABS بر روی آن پرس شده است. البته از مایع رزین نیز در ساختار آن استفاده می شود که این ماده نیز در برابر آب مقاوم است.

قیمت ABS حدودا از 12.000.000 تا 30.000.000 ريال می باشد.

مزایای دربهای ABS

1- از مقاومت و ماندگاری بالایی برخوردار هستند.

2- در برابر رطوبت و آب مقاوم می باشد.

3- پلاستیک ABS سبک وزن است، بنابراین به عنوان روکش درب چوبی، به وزن نهایی درب نمی افزاید.

4- این درب در برابر حشرات مقاوم است.

5- درب های ABS عایق گرما هستند.

6- قیمت درب ABS نسبتاً مناسب می باشد.

معایب درب ABS

1- روند ساخت درب ای بی اس زمان بر است.

2- دربهای abs تنوع زیادی ندارند.

3- امکان استفاده از ابزار بر روی درب وجود ندارد. بنابراین این درب ها ظاهری ساده دارند.

4- عدم هماهنگی روکش ABSبا سایر درب های داخلی چوبی

5- در صورتی که کیفیت فرایند تولید درب های ای بی اس بالا نباشد، رویه ABS به مرور زمان چسبندگی خود را از دست می دهد و از سطح درب جدا می شود.

uPVC چیست ؟ درب uPVC چه ویژگی هایی دارد ؟

uPVC مخفف Unplasticized polyvinyl chloride می باشد که همان پلی وینیل کلراید سخت شده است. در حقیقت این متریال در مقایسه با پی وی سی ، سخت تر می باشد. پلاستیک یو پی وی سی به دلیل ماندگاری و استحکامی که دارد، در صنعت ساختمان بسیار کاربردی می باشد. حتما شهرت پنجره uPVC به گوشتان رسیده است. از دیگر خواص این ماده می توان به بهره گیری آن در صنعت پزشکی به عنوان مثال تجهیزات دندان پزشکی، اشاره نمود.
درب uPVC که در واقع ساخته شده با پروفیل یو پی وی سی هستند، خاصیت ضد رطوبت دارد و در برابر تغییرات آب و هوایی نیز مقاوم است و پوسته پوسته نمی شود.

درب یو پی وی سی

مزایای درب های uPVC

1- مقاومت بالا در برابر نور خورشید دارند. به همین دلیل است که پنجره یو پی وی سی بسیار محبوب است.

2- در برابر آب مقاوم بوده و پوسته پوسته نمی شود.

3- در upvc عایق حرارت است.

4- در یو پی وی سی سبک وزن است.

5- قیمت درب یو پی وی سی مناسب است.

6- درب یو پی وی سی قابل بازیافت می باشد. بنابراین به هنگام تعویض پنجره و دربهای یو پی وی سی، نگران بازیافت آن نباشید.

معایب درب یو پی وی سی

1- با توجه به اینکه یو پی وی سی سبک وزن است، درب در برابر ضربه مقاوم نمی باشد.

2- تنوع بالایی در رنگ و طرح ندارند و امکان سفارشی سازی نیز وجود ندارد.

3- ظاهر شیکی ندارد، بنابراین با سبک های خاص مانند کلاسیک همخوانی ندارد. در حقیقت محدودیت در دکوراسیون داخلی ایجاد می نماید.

4- یو پی وی سی سلامت انسان را به خطر نمی اندازد، اما سوزاندن این پلاستیک برای محیط زیست مضر بوده و موجب آزادی مقدار زیادی دی اکسین در طبیعت می شود.

قیمت درب پی وی سی سرویس بهداشتی و درب ABS

قیمت درب PVC  حدودا از 25.000.000 تا 48.000.000 ريال می باشد. در پی وی سی یک درب اقتصادی بوده و می توان از آن به عنوان در اتاق و درب اتاقی نیز بهره برد. خرید درب ورودی پی وی سی با ساختار ام دی اف نیز بعنوان یک درب اقتصادی امکان پذیر می باشد. این درب ها عموماً از پیش ساخته بوده و به سرعت می توانید برای منزل خود خریداری نمایید.

بسیاری از وبسایت ها امکان خرید آنلاین درب از پیش ساخته پی وی سی را همراه با قیمت برای متقاضیان فراهم آورده اند. بنابراین می توانید خرید آنلاین درب پی وی سی را در گزینه های خود داشته باشید.

در صورتی که قصد خرید حضوری درب در تهران را دارید، به بورس فروش درب در منطقه بنی هاشم – رسالت مراجعه کنید.

نوع درب قیمت درب سرویس بهداشتی
قیمت درب پی وی سی از 25.000.000 تا 65.000.000 ريال
قیمت درب ABS از 12.000.000 تا 30.000.000 ريال

درب حمام پی وی سی بهتر است یا ABS ؟

در میان درب هایی که معرفی شد؛ درب ABS مناسب ترین گزینه برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد. زیرا این محیط ها در معرض تماس مستقیم با آب هستند. بنابراین در صورتی که قصد خرید درب سرویس بهداشتی از نوع اقتصادی دارید ، درب ای بی اس حمام را پیشنهاد می نماییم.

تاکید می شود که این درب ها در دسته درب های اقتصادی می گنجند. بنابراین توقع عمر طولانی از این درب ها نداشته باشید. بعبارتی دیگر به فاصله 3-4 سال نیاز به تعویض آن ها وجود دارد. البته از آنجایی که این درب ها بسیار ارزان قیمت هیتند، تعویض آن ها دردسرآمیز نمی باشد.

مقایسه درب‌های PVC و ABS

درب‌های PVC (پلی وینیل کلراید) و ABS (آکریلونیتریل بوتادین استایرن) دو نوع درب پلاستیکی هستند که در صنعت ساختمان و استفاده در خانه‌ها به عنوان درب‌های ورودی و داخلی استفاده می‌شوند. در ادامه، مقایسه‌ای بین این دو نوع درب را بررسی خواهیم کرد:

1. جنس و مقاومت:

PVC یک پلاستیک سخت و سبک است که از مواد نفتی به دست می‌آید، در حالی که ABS از ترکیب آکریلونیتریل، بوتادین و استایرن ساخته شده است. PVC معمولاً مقاومت خوبی در برابر ضربه، خراش و تغییرات دما دارد. ABS نیز مقاومت بالایی در برابر ضربه و حرارت دارد. هر دو درب از نظر مقاومت به تغییرات آب و هوایی خوب عمل می‌کنند و در طول زمان کمتر شکستگی و تغییر شکل نشان می‌دهند.

2. طراحی و ظاهر:

درب‌های PVC و ABS به صورت صاف و بدون درز ساخته می‌شوند. PVC معمولاً به رنگ سفید تولید می‌شود و قابلیت رنگ‌آمیزی دارد. از طرفی، ABS در طیف وسیعی از رنگ‌ها تولید می‌شود و به سادگی قابل رنگ‌آمیزی است. هر دو جنس قابلیت تزئین و مطابقت با سبک دکوراسیون داخلی را دارند.

3. هزینه:

هزینه درب‌های PVC و ABS نسبتاً متفاوت است. درب‌های PVC معمولاً ارزانتر از ABS هستند، اما قیمت نهایی وابسته به ابعاد درب، ضخامت و نوع محصول می‌باشد.

4. نگهداری و نصب:

هر دو نوع درب نیاز به نگهداری و تمیزکاری منظم دارند. PVC به دلیل سطحی صاف‌تر، برای پاک کردن آسان‌تر است. در نصب هم، هر دو نوع درب به راحتی قابل نصب هستند و نیاز به مهارت ویژه‌ای ندارند.

به طور کلی، هر دو درب PVC و ABS مزایا و معایب خود را دارند و انتخاب نوع درب مناسب بستگی به نیازها و سلیقه شخصی دارد. انتخاب درب با کیفیت و از تولیدکننده معتبر، همواره مهم‌ترین معیار برای داشتن دربی کارآمد و با دوام است.

درب ضد آب UPVC

شاید این سوال برایتان مطرح شود که دربهای پی وی سی بهتر هستند یا درب u-PVC ؟

هر دو درب ساخته شده از متریال کم وزن می باشند، اما می توان گفت درب u-PVC عملکرد بهتری داشته و ماندگاری بیشتری دارد. نکته جالب در خصوص درب یو پی وی سی عدم جذب گرد و غبار توسط درب می باشد. در حقیقت گرد و غبار بر روی سطح درب نمی شینید و نیازی به نظافت مداوم ندارد.

برخی از درب ها در معرض دمای هوای بالا، دچار آسیب می شوند. همانطور که ذکر شد، این درب عایق حرارت بوده، بنابراین در مناطق گرمسیر نصب درب یو پی وی سی امری منطقی به نظر می رسد. حتما نام پنجره های یو پی وی سی را شنیده اید. از آنجایی که پنجره در معرض باد و باران است، انتخاب متریال فریم آن از اهمیت بالایی برخوردار است. یو پی وی سی به علت خاصیت ضد آبی که دارد؛ از جمله متریال مناسب برای پنجره می باشد.

درب پلای وود

از آنجایی که زیباترین و کم ضرر ترین درب ضد آب از این چوب ساخته می شود، قصد داریم بصورت مجزا در خصوص ویژگی های این متریال بنویسیم. بنابراین اطلاعات مربوط به درب ضد آب پلای وود را در صفحه دیگری می توانید مطالعه نمایید.

پلی وود

نکات خرید درب پی وی سی

امروزه پی وی سی که در واقع نوعی پلاستیک با چگالی بالا می باشد، به علت انعطاف پذیری و مقاوم بودن در برابر آب، کاربرد فراوانی داشته و استفاده از آن به عنوان درب پی وی سی حمام بسیار رایج می باشد.

1. برای درب های PVC با توجه به اینکه امکان استفاده از دستگاه CNC وجود دارد، طرح های متعددی را می توان اجرا کرد. از این رو دارای مدل های متفاوت تری از سایر درب ها است؛ اما با این وجود قیمت آن از درب های دیگر، از جمله درب آلومینیومی ارزان تر می باشد.

2. در عین توجه به زیبایی ظاهری درب، به این نکته توجه داشته باشید که درب پی وی سی حمام باید در برابر رطوبت آسیبی نبیند و یا حتی المقدور در صورت بروز آسیب قابل ترمیم باشد.

3. ابعاد درب معمولا دارای استاندارد خاصی نبوده و به صورت سفارشی ساخته می شود.

4. با توجه به اینکه درب پی وی سی عمر طولانی ندارد، هر 3-4 سال باید آن را عوض کرد؛ ولی نکته ی مثبت نصب آسان آن می باشد.

نتیجه گیری

با مقایسه انواع درب های مقاوم در برابر آب و در نظر گرفتن معایت و مزایای آن ها؛ متوجه می شویم که درب پی وی سی آسیب های بسیاری را به سلامت انسان و به خصوص کودکان می رساند. درب های ABC نیز از کیفیت مناسبی برخوردار هستند اما ظاهر چندان شیکی ندارند. دربهای uPVC کیفیت مناسب تری را در میان درب های ارزان قیمت دارند.علاوه بر درب های ذکر شده؛ درب plywood نیز انتخاب با کیفیت و شیکی است. بررسی گزینه های موجود و مقایسه آن ها، همواره منجر به انتخاب بهتری می شود. فراموش نکنیم که سلامت انسان، بخشی از آسایش و آرامش در زندگی می باشد.

درب سرویس بهداشتی و حمام

افزایش ماندگاری درب حمام

جداسازی فضای خشک و خیس در حمام؛ ماندگاری درب را تا حد زیادی افزایش می دهد. در صورتی که دوش حمام تمام محیط را خیس کند، بدون شک آب به درب هم نفوذ خواهد نمود. هرچند دربهای پی وی سی و ABS دارای روکش ضد آب هستند، با اینحال به مرور زمان کلاف چوبی درب دچار آسیب دیدگی می شود. به همین دلیل راهکارهایی را برای جداسازی فضای خشک و خیس در حمام مطرح می نماییم.

ایجاد برآمدگی در کف : امروزه حمام ها همراه با یک برآمدگی 5 تا 10 سانتی متری طراحی می گردند. در نتیجه آب سطح حمام در تمام فضا جریان پیدا نخواهد کرد و فضای خشک و تر از هم جدا می شود.

بهره گیری از پرده حمام : یکی از ساده ترین روش ها برای جداسازی فضای خیس و خشک، استفاده از پرده حمام می باشد. این پرده ها در جنس های ضد آب از قبیل PVC ، PEVA و EVA موجود هستند که هر کدام ویژگی های منحصربفردی دارند.

جداکننده شیشه ای : می توان از کف تا سقف را به وسیله شیشه ای که دارای درزگیر است، پوشش داد. لزومی ندارد که این فضای شیشه ای دارای درب باشد، بلکه قسمت انتهایی آن را می توان برای عبور و مرور باز گذاشت. هر چند این ایده نیازمند اندکی برآمدگی است تا آب به فضای خشک جریان پیدا نکند.

کابین های شیشه ای مخصوص حمام نیز از جمله لوکس ترین ایده های جداسازی محیط خشک و تر در حمام است.

درب حمام

سوالات متداول

درب پی وی سی ساختاری متشکل از ام دی اف و روکش PVC دارد. روکش پی وی سی نوعی پلاستیک بوده که در برابر آب و رطوبت مقاومت بالایی داشته و به عنوان درب ضد آب مورذ استفاده قرار می گیرد.

هر دو درب دارای روکش غیرطبیعی و مقاوم در برابر آب هستند، با این تفاوت که درب ABS قیمت نسبتا کمتری دارد. در نظر داشته باشید که هر دوی این درب ها به مرور زمان از داخل پوسیده می شوند، در نتیحه توقع یک درب با ماندگاری بسیار بالا نداشته باشید.

درب ام دی اف با روکش پی وی سی از جمله درب های اقتصادی محسوب می شود و شروع قیمت درب سرویس بهداشتی پی وی سی از حدود 2.500.000 تومان است.

به خواندن ادامه دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *