قرنیز یکی از کوچک ترین المان ها در ساختمان است، با اینحال مدل و رنگ آن می تواند معماری داخلی فضا را تحت تاثیر قرار بدهد. از آنجایی که قرنیز حد فاصل دیوار و کف را پوشش می دهد، بهتر است رنگ آن با سایر المان ها هماهنگی داشته باشد. انواع رنگ قرنیز از لحاظ بصری و حتی کیفیت ویژگی های متفاوتی دارند. به همین دلیل ممکن است هنگام انتخاب رنگ سوالاتی برای شما مطرح شود :
آیا جنس رنگ در ماندگاری قرنیز تاثیر می گذارد ؟ بهترین رنگ قرنیز برای دکوراسیون شما چه رنگی است؟
در ادامه قصد داریم ویژگی انواع رنگ را بیان کنیم و بهترین رنگ ها را برای قرنیز به شما معرفی نماییم.
انواع رنگ قرنیز چوبی
همانطور که می دانید انواع قرنیز شامل قرنیز چوبی، ام دی اف، پی وی سی و سنگ می شود. از آنجایی که قرنیز پی وی سی متشکل از پلاستیک است و یک متریال طبیعی محسوب نمی شود، تنوع بالایی در رنگبندی دارد. در نتیجه در این بخش به معرفی انواع رنگ و کیلر برای قرنیزهای چوبی و ام دی اف می پردازیم.
رنگ نیم پلی استر
اگر به دنبال یک رنگ معمولی برای قرنیز هستید، رنگ نیم پلی استر گزینه مناسبی برای شما می باشد. نیم پلی استر به صورت رنگ و یا کیلر مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایا و معایب :
1- این رنگ پوشانندگی خوبی دارد و سطح قرنیز را به خوبی پوشش میدهد.
2- این نوع رنگ برای انواع قرنیزهای چوبی و ام دی اف مورد استفاده قرار می گیرد.
3- قیمت قرنیز نیم پلی استر در مقایسه با رنگ پلی اورتان کمترمی باشد.
4- چوب و یا ام دی اف با رنگ نیم پلی استر در برابر رطوبت و آب آسیب پذیر است.
رنگ پلی اورتان
اگر بهترین نوع قرنیز را مد نظر دارید و ماندگاری آن برایتان مهم است، قرنیز با رنگ پلی اورتان را انتخاب کنید. پلی اورتان نیز بصورت رنگ و یا کیلر برای قرنیز مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایا و معایب :
1- رنگ پلی اورتان پوشانندگی و چسبندگی خوبی دارد و سطح قرنیز را به خوبی پوشش می دهد.
2- این رنگ در انواع مات و براق موجود است.
3- رنگ پلی اورتان برای انواع قرنیزهای چوبی و ام دی اف مورد استفاده قرار می گیرد.
4- پلی اورتان در برابر رطوبت و آب مقاوم است، در نتیجه به عنوان رنگ ضد آب برای قرنیز کاربردی است.
5- قرنیز پلی اورتان قیمت بیشتری در مقایسه با رنگ نیم پلی استر دارد.
شیوه های رنگ آمیزی انواع قرنیز چوبی
حال که با انوع رنگ و مزایا و معایب هر یک آشنا شدید، ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که چگونه می توان از این رنگ ها برای انواع قرنیز استفاده نمود.
قرنیز تمام چوب
قرنیز خام آسیب پذیر است و برای نگهداری از آن باید سطح قرنیز رنگ آمیزی گردد. از طرفی، زیبایی قرنیز تمام چوب تا حد زیادی وابسته به نقوش چوب و رگه های طبیعی آن است. کیلر نیم پلی استر یک لایه شفاف و رنگ دار است که سطح چوب را پوشش می دهد، به گونه ای که رگه ها و بافت چوب نمایان باقی خواهد ماند.
به این شیوه از رنگ آمیزی موج نما می گویند، در این حالت می توان رنگ ایده آل را نیز بر روی روکش چوب پیاده سازی کرد.
قرنیز ام دی اف با روکش چوب طبیعی
این مدل قرنیز ساختاری از ام دی اف دارد که سطح آن با روش چوب پوشانیده شده است. روکش چوب نیز همانند چوب خام نیاز به کیلر دارد، در نتیجه برای قرنیز روکشی نیز از رنگ آمیزی موج نما استفاده می گردد.
در تصویر زیر روکش چوب راش را به صورت خام مشاهده می کنید.
قرنیز ام دی اف پوششی
این مدل قرنیز نیز از جنس ام دی اف بوده اما هیچ اثری از چوب و یا روکش چوب دیده نمی شود. علت آن هم این است که سطح قرنیز چندین دست رنگ می شود تا به یک پوشش صاف و یکدست برسد. به این شیوه از رنگ آمیزی پوششی گفته می شود. قرنیز سفید یکی از محبوب ترین مدل های قرنیز است که دارای رنگ آمیزی پوششی است.
رنگ بندی قرنیز و انتخاب رنگ ایده آل
شاید با خود فکر کنید که قرنیز تنوع چندان بالایی در رنگبندی ندارد، اما انتخاب رنگ باید متناسب با رنگ دیوار، کف و سایر المان ها انجام شود.
شرکت روماک تولیدکننده انواع قرنیز تمام چوب و ام دی اف است و ضمن ارسال نمونه رنگ برای پروژه ها، رنگ ایده آل کارفرمایان را سفارشی سازی می کند.
قرنیز سفید
اگر دیوار شما رنگی به جز رنگ سفید دارد، بهترین رنگ برای قرنیز خانه شما سفید است. فرقی ندارد که دیوار رنگ تیره، روشن و یا پاستلی دارد، قرنیز سفید با تمامی رنگ ها همخوانی دارد. علاوه بر این از لحاظ بصری باعث می شود تا رنگ دیوار تفکیک شده به نظر برسد.
رنگ قرنیز برای دیوار سفید
برای انتخاب رنگ بندی قرنیز در کنار دیوار سفید، هیچ محدودیتی ندارید.
اگرچه دیوار سفید و قرنیز سفید یکدست هستند، اما برای فضای مدرن و یا مینیمال شیک و ایده آل می باشد. اما اگر از نظر شما بی روح و یکنواخت است و می خواهید قرنیزتان بیشتر به چشم بیاید، قرنیز چوبی با رنگ تیره را انتخاب کنید.
قرنیز تیره و دیوار سفید تضاد زیبایی به دیوار شما می دهد و ترکیب آن با نبشی چوبی و یا قاب دور پنجره چوبی تیره رنگ نیز بسیار زیبا خواهد بود. قرنیز فندقی در کنار دیوار سفید و درب چوبی فندقی، جلوه خاصی به خانه شما می دهد.
برای فضای کوچک و یا اتاقی که سقف کوتاهی دارد، بهترین گزینه رنگ سفید برای قرنیز و دیوار است، زیرا در این صورت محیط پر نور تر و بزرگ تر به نظر می رسد.
رنگ قرنیز طوسی
اگر به دنبال یک انتخاب خاص و متفاوت هستید، قرنیز طوسی را انتخاب کنید. این رنگ برای خانه مدرن ایده آل است و ترکیب آن با درب، چهارچوب و کمد دیواری طوسی بسیار شیک می شود. رنگ طوسی طیف متنوعی دارد و به سادگی می توانید طیف ایده آل خود را با دکوراسیون داخلی ست کنید.