نرده چوبی راه پله

انواع نرده چوبی و نرده راه پله چه ویژگی هایی دارند ؟


نرده چوبی یکی از جذاب ترین گزینه ها برای پله ها در فضاهای مسکونی، اداری، تجاری و … می باشد. نرده راه پله علاوه بر اینکه نقش مهمی در تامین امنیت دارد، زیبایی محیط و دکوراسیون را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. در نتیجه بهتر است اجزای آن را با حفظ تناسب انتخاب نمایید.

جالب است بدانید نرده راه پله چوبی شامل اجزای مختلفی بوده که یک مجموعه را تشکیل می دهند. بنابراین ضروری است با قسمت های مختلف آن آشنا شویم. در ادامه قصد داریم به سوالات زیر پاسخ بدهیم.

نرده چوبی

اجزای تشکیل دهنده نرده چوبی

نرده راه پله (Balustrade) شامل چندین بخش می شود که هر کدام نقش ویژه ای را ایفا می کنند.

پایه نرده (Spindles)

این پایه ها به تعداد و به صورت عمودی در کنار یکدیگر و مابین دسته نرده و کفی قرار می گیرند. عموما پایه نرده از جنس چوب و یا فلز بوده، اما در برخی از موارد از پنل شیشه ای بصورت یکپارچه و یا قطعه قطعه استفاده می شود.

پایه نرده

کفی نرده (Base rail)

محل قرارگیری کفی یا نعلبکی بر روی پله بوده و پایه ها بر روی آنها نصب می گردند. طراحی برخی از کفی ها به صورت شیار دار بوده، در نتیجه پایه نرده داخل آن ها ثابت می شود. در سایر موارد نیز کفی فاقد شیار بوده و بوسیله پیچ این اتصال برقرار می گردد.

نرده راه پله

دسته نرده (Handrail)

دسته نرده بر روی پایه ها می نشیند و عموما سطحی صاف دارد. دسته ها در طرح ها و اشکال مختلفی موجود هستند. حتی می توان از دسته نرده ساده بدون هر گونه پایه و کفی در یک سمت پله ها و بر روی دیوار بهره برد. در مواردی که پنل شیشه ای جایگزین پایه ها شده اند؛ دسته نرده توسط گیره های مخصوص به شیشه متصل می گردد.

دسته نرده راه پله

نرده دیواری راه پله

ایستگاه نرده (Newel post)

ایستگاه نرده در ابتدا و انتهای پله ها به صورت عمودی قرار داشته و در نگهداری دسته نقش دارد. ایستگاه نرده ابعاد بزرگتری در مقایسه با پایه ها داشته و عموما شکیل تر به نظر می رسد.

ایستگاه نرده دارای سه بخش متعدد بوده که در اکثر موارد بصورت یکپارچه ارائه می شوند. بخش بالایی آن کلاهک نام دارد که معمولا طراحی چشمگیری دارد، بخش میانی دقیقا هم راستای دسته نرده بوده و بخش انتهایی که همانند یک بلاک مربع شکل بر روی زمین قرار می گیرد.

ایستگاه نرده کلاسیک

لازم به ذکر است طراحی نرده می تواند به شکل های مختلفی انجام شود و در برخی موارد ایستگاه نرده به صورت منحنی و گرد و بدون کلاهک به کف ختم می شود. بنابراین ضروری است با بررسی کاتالوگ تولیدکننده، طرح ایده آل را انتخاب نمایید.

ایستگاه نرده راه پله

متریال کاربردی برای انواع نرده راه پله

جنس نرده از تنوع نسبتا بالایی برخوردار بوده و هر کدام از آن ها ویژگی های به خصوصی دارند. بنابراین توصیه می شود به هنگام انتخاب متریال موارد زیر را در نظر داشته باشید.

– زیبایی خانه

– رنگ مخصوص متریال

– ماندگاری

– نظافت و نگهداری

– هزینه

در ادامه با در نظر گرفتن موارد بالا به معرفی رایج ترین متریال کاربردی برای نرده پله های خانه می پردازیم.

نرده چوبی

این نرده ها حس و حالی کلاسیک و سنتی به فضای خانه می هد. چوب های سخت از جمله بلوط، گردو و اش و چوب های نرم مانند کاج و شوکران مناسب برای ساخت نرده چوبی هستند.

در صورتی که خواهان زیبایی و بهره گیری از رنگ های زنده و طبیعی هستید، بهتر است چوب را انتخاب نمایید. چوب برای فضاهای کلاسیک و معاصر گزینه مناسبی می باشد. رنگ های مخصوص چوب به نرده ها زیبایی و جلا می بخشد و موجب افزایش ماندگاری آن می شود. لازم به ذکر است با بهره گیری از رنگ پوششی، می توانید نرده را به رنگ ایده آل خود مانند سفید و خاکستری تغییر دهید تا برای فضای نئوکلاسیک نیز کاربردی گردد.

نرده راه پله چوبی ماندگاری بالایی دارد، با اینحال بهتر است در مکان های پرتردد از چوب هایی که خش پذیرند، استفاده نشود. نظافت و نگهداری چوب چندان پیچیده نیست و به طور معمول رنگ کاری مجدد آن هر چند سال یکبار انجام می شود. بخاطر داشته باشید پولیش و روغن چوب نقش بسزایی در افزایش ماندگاری چوب دارد.

قیمت نرده چوبی با توجه به نوع چوب و طرح آن تعیین می گردد. بدیهی است که اجزایی که منبت کاری شده و قطر بیشتری دارند، گران تر هستند.

نرده چوبی راه پله

نرده شیشه ای

نرده های شیشه ای ظاهری مدرن و شیک دارند که عموماً نشکن و با ضخامت 8 تا 10 میلیمتر هستند. شیشه طی یک فرایند خاص و تحت حرارت 700 درجه سیلسیوس خاصیت نشکن پیدا می کند. در این عمل لایه ای مقاوم در دو طرف شیشه ایجاد می گردد و شیشه تا 4 برابر در مقابل ضربه مستحکم می شود.

در صورتی که علاقمند به سبک های مدرن و مینیمال هستید و تمایل دارید از حداکثر نور در فضای خانه بهره مند شوید، بهتر است نرده شیشه ای را انتخاب کنید. نرده شیشه ای علاوه بر اینکه از شلوغی محیط می کاهد، نظافت ساده ای داشته و از آنجایی که خش پذیر نیست به مراقب کمتری نیاز دارد. ترکیب پنل شیشه ای در کنار دسته و ایستگاه چوبی بسیار جذاب می باشد.
پنل شیشه ای بصورت یکپارچه و یا چندین قطعه است و هزینه کمتری در مقایسه با پایه دارد.

نرده شیشه ای راه پله

نرده فلزی

فلزهای کروم، نیکل و برنج برای ساخت نرده کاربردی هستند. بهره گیری از انواع رنگ های مات و براق برای فلز امکان پذیر بوده و در ترکیب با دسته های چوبی فضایی شیک را فراهم می آورد. از آنجایی که فلز نور را منعکس می کند، برای فضاهای کوچک گزینه مناسبی است.

اگر در جست و جوی فضایی صنعتی و یا مدرن هستید، از ترکیب پایه های فلزی در کنار دسته و ایستگاه چوبی بهره ببرید. از نرده های فلزی می توان برای راه پله های بیرونی نیز استفاده کرد.

نرده فلزی راه پله

چوب های مناسب برای ساخت نرده چوبی

همانطور که ذکر شد چوب های سخت و نرم برای ساخت نرده های راه پله کاربرد دارند. در ادامه به شرح ویژگی های رایج ترین گونه های چوب برای نرده می پردازیم.

جنس نرده راه پله

چوب بلوط : این چوب زیبایی چشمگیری داشته و از جمله مقاوم ترین چوب های سخت است. با استفاده از رنگ موج نما می توان جلوه ای خاص به نقوش و رگه های آن داد. لازم به ذکر است بلوط مرغوب ترین و گران قیمت ترین گونه چوب برای نرده پله می باشد.

چوب گردو : بافت این چوب از قهوه ای کم رنگ تا قهوه ای شکلاتی همراه با رگه هایی نمایان است. به همین دلیل پس از رنگ آمیزی توسط رنگ مخصوص چوب، جلا و زیبایی آن دو چندان می شود. از آنجایی که رنگ چوب گردو تیره است، خراش های ایجاد شده بر روی نرده چندان نمایان نخواهند بود. علاوه بر این، به عنوان نقطه کانونی خانه، توجه افراد را جلب می نماید.

چوب اش : رنگ چوب اش قهوه ای روشن همراه با سایه های قرمز است و با توجه به گره های اندکی که دارد، بسیار جذاب می باشد. می توان گفت ظاهر آن مشابه با بلوط بوده و به عنوان چوب سخت مقاومت خوبی دارد.

چوب کاج : این چوب دارای رنگ کرم روشن مایل به زرد است و گره های قهوه ای رنگ دارد و برای فضاهایی با رنگ های خنثی مناسب می باشد. مهم ترین نکته در خصوص چوب کاج، پایدار بودن آن می باشد. در نتیجه کم ترین آسیب را با این انتخاب به محیط زیست می رسانید.

نرده راه پله چوبی

نکات تکمیلی برای خرید نرده راه پله

پس از انتخاب نوع متریال و طرح نرده، نکات دیگری را نیز باید در نظر داشت.

ارتفاع نرده : ارتفاع نرده در محیط خانه حداقل باید 90 سانتیمتر در پاگرد و پله ها باشد . این ارتفاع در محیط های اداری و تجاری تا 90 سانتیمتر در پله ها و 110 سانتیمتر در پاگرد بلامانع است.

فاصله پایه ها : نزدیکی پایه ها از یکدیگر باید به اندازه ای باشد که یک کُره به قطر 10 سانتیمتر از بین آن ها عبور نکند.

کاربری داخلی یا خارجی : در صورتی که قصد تهیه نرده برای پله های فضای بیرونی دارید، باید نرده های مخصوص تهیه نمایید. بنابراین از شخص خریدار درخواست راهنمایی نمایید.

سبک نرده راه پله : همانطور که ذکر شد طرح نرده مناسب با سبک طراحی داخلی انتخاب می شود. اما شاید این سوال مطرح شود که نرده ها در سبک های مختلف چه ویژگی هایی دارند ؟

1- نرده های چوبی کلاسیک : از آنجایی که جزئیات در سبک کلاسیک حرف اول را می زند؛ پایه ها و ایستگاه دارای کنده کاری و منبت کاری می باشد.

2- نرده معاصر : در این سبک پایه ها ساده تر انتخاب می شوند، اما ایستگاه ها همراه با جزئیات و مشابه با سبک کلاسیک هستند.

3- نرده مدرن : در این سبک ایستگاه ها فاقد جزئیات بوده و پنل شیشه ای جایگزین پایه ها می گردد.

طرح نرده چوبی راه پله

بالا رفتن از پله های چوبی حس خوبی می دهد و زیبایی خاصی را در فضا ایجاد می کند. برای انتخاب طرح ایده آل تان گزینه های زیادی موجود هستند. با توجه به اینکه اجزای نرده مستقل هستند، می توانید ست ایده آل خود را انتخاب نمایید. در ادامه طرح های محبوب را مورد بررسی قرار می دهیم.

راه پله چوبی – شیشه ای

ترکیب چوب و شیشه برای راه پله فضاهای مدرن و لوکس مناسب می باشد. چوب بلوط با توجه به استحکام خوبیکه دارد در برابر ضربه و خط و خش مقاومت بسیار بالایی دارد. بکارگیری شیشه نشکن منجر می شود تا راه پله حس و حال سنتی و کلاسیک نداشته باشد، همچنین باعث می شود تا فضا بزرگتر به نظر برسد.

شیشه برای پنل بین کفی و دسته نرده مورد استفاده قرار می گیرد. نرده های شیشه ای در سایز های مختلفی از 80 تا 300 میلیمتر و با ضخامت 8 تا 10 میلیمتر موجود هستند. با توجه به سلیقه شخصی و طراحی داخلی فضا می توان از شیشه با لبه های زاویه دار و یا منحنی استفاده نمود.
طرح نرده چوبی راه پله

سوالات متداول

خیر، نرده راه پله چوبی از بخش های متعددی تشکیل شده است که شامل پایه نرده، کفی نرده، کفی نرده، ایستگاه نرده می بشد. برای کسب اطلاعات بیشتر این صفحه را مطالعه کنید.

از متریال مختلفی برای نرده راه پله استفاده می شود که رایج ترین آن ها شامل چوب، سنگ، فلز و حتی شیشه می شود. البته از شیشه برای پایه نرده استفاده می شود و می توان آن را با چوب نیز ترکیب نمود.

به خواندن ادامه دهید

2 دیدگاه

  • آرمان گفت:

    بسیار عالی.
    در بین انواع چوبی به نظرم نرده چوبی از همه شیک تره و میتونه تا سالیان سال نیز دوام داشته باشه و ظاهر زیبایی نیز داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *