کابینت مدرن چه ویژگی هایی دارد ؟


کابینت مدرن از محبوبیت بالایی در میان دوستداران سبک مدرن برخوردار است. کابینت سبک مدرن تاکید بر زیبایی و کاربردی بودن دارد. در واقع یک آشپزخانه مدرن در عین حال که ساده و زیباست، در آن از همه فضا و اشیا حداکثر استفاده می شود. اما برای طراحی یک فضای مدرن در آشپزخانه چه کارهایی باید انجام شود ؟ یک آشپزخانه مدرن چه ویژگی هایی دارد ؟ در ادامه اطلاعاتی در خصوص هزینه ی ساخت و بازسازی آشپزخانه را به منظور راهنمایی کامل در اختیارتان خواهیم گذاشت. سپس به بررسی کابینت های مدرن و انواع متریال مورد استفاده در آشپزخانه می پردازیم.

برای مطالعه سرفصل های زیر، بر روی عناوین کلیک نمایید.

هزینه ی ساخت یا بازسازی آشپزخانه

در صورتی که قصد بازسازی آشپزخانه را برای پیاده سازی سبک مدرن دارید، برآورد مالی آن از جمله مهم ترین مسائل می باشد.

طبق برآورد John Bredemeyer یکی از برترین آرشیتکت های آمریکا؛ هزینه ی بازسازی یا ساخت آشپزخانه در آمریکا 15 درصد ارزش خانه ی محل سکونت است.
طبق بر آورد تیم فنی  شرکت روماک، هزینه ی ساخت و یا بازسازی آشپزخانه در ایران باید بین 2 تا 5 درصد ارزش خانه باشد. این هزینه ها شامل ساخت کابینت و جزیره آشپزخانه، صفحه ی روی کابینت و جزیره، چراغ های آشپزخانه، اتصالات و شیر آب و سینک، نقاشی، کاشی، سرامیک، کف پوش و همچنین لوازم شامل یخچال، فریزر و ماشین ظرفشویی می باشد. به طور مثال برای یک خانه در  نیاوران به مساحت 200 متر که حدود 6 میلیارد قیمت دارد، حدود 120 تا 300 میلیون هزینه ی ساخت آشپزخانه ی مبله را باید در نظر گرفت.

در ادامه به بررسی تمامی موارد برای تجهیز یک آشپزخانه و کابینت های آن به سبک مدرن می پردازیم.

کابینت سفید مدرن

کابینت مدرن چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟

کابینت مدرن ظاهری ساده و در برخی موارد مینیمالیست دارد. این کابینت ها عموماً بلند هستند، بطوری که تا سقف را می پوشانند. دستگیره هایی با طراحی ساده و از جنس استیل یا کروم برای این سبک مناسب می باشد. از آنجایی که در این سبک آشفتگی جایگاهی ندارد، فضای داخلی کابینت با بکارگیری قفسه ها و کشوهای متعدد و کاربردی سازماندهی می گردد.

صفحه روی کابینت در سبک مدرن ترجیحاً از جنس گرانیت و یا ماربل می باشد. البته می توان از متریال دیگر از جمله چوب نیز با طرح های ساده استفاده کرد.

برای طراحی کابینت در یک آشپزخانه مدرن، معمولاً از ترکیبی از فضاهای دارای درب و تعدادی کمی قفسه های بدون درب  استفاده می شود. فراموش نکنید که یک آشپزخانه مدرن و کابینت هایش ساده هستند و در آن از تزئینات بیش از حد و بیهوده پرهیز می شود. یکی از مهم ترین ویژگی های کابینت های مدرن، برخورداری از فضای تعبیه شده برای تجهیزات آشپزخانه است. در این صورت محیط منظم تر به چشم می آید.

کابینت مدرن

انتخاب رنگ کابینت های مدرن

رنگ کابینت مهم ترین تاثیر را در آشپزخانه می گذارد. برای رنگ کابینت به سبک مدرن، از رنگ های روشن و عموماً خنثی استفاده می شود. لازم به ذکر است کابینت سفید تنها گزینه پیش روی شما در سبک مدرن نیست. رنگ هایی مانند خاکستری، کرم و آبی کم رنگ نیز می توانند انتخاب مناسبی باشد. در ادامه رایج ترین انتخاب رنگ برای کابینتهای مدرن را بیان می کنیم.

کابینت مدرن سفید

رنگ سفید همیشه از جمله رنگ های محبوب برای آشپزخانه بوده است. سفید به دلیل سادگی و زیبایی، برای سبک مدرن مناسب می باشد. یکی از ویژگی های سبک مدرن، بهره گیری از نور و روشنایی می باشد. رنگ سفید برای کابینت ها، باعث می شود محیط روشنتر بنظر برسد.

کابینت طوسی مدرن

رنگ طوسی در عین حال که زیباست، شاید خشک و سرد بنظر برسد و حس گرمی محیط آشپزخانه را منتقل نکند. اما با چند ترکیب ساده می توان یک محیط دلگرم کننده را با رنگ طوسی داشت. در کنار کابینت طوسی از متریال گرم مانند چوب استفاده کنید. همچنین می توان از رنگ های قرمز، نارنجی و زرد به عنوان رنگ تاکیدی برای جزئیات استفاده کرد.

 کابینت سیاه مدرن

برخی معتقد هستند که آشپزخانه با کابینت های سفید، تکراری شده است. بنابراین پیشنهاد ما کابینت های سیاه است. مشکی از جمله رنگ هایی است که همیشه به روز است و یک رنگ خاص برای کابینت است. مشکی مات چشم هر بیننده ای را می گیرد. فراموش نکنید که نور زیادی برای این آشپزخانه موردنیاز است. همچنین رنگ قرمز را به عنوان رنگ تاکیدی در نظر بگیرید.

کابینت مدرن سیاه

ترکیبی از رنگ های سفید و سیاه برای کابینت

اگر معتقد هستید سفید کسل کننده است و مشکی جسورانه، ترکیبی از هر دو را انتخاب کنید. رنگ مشکی برای قسمت های پایینی و رنگ سفید برای کابینت های بالایی آشپزخانه مناسب است. در این صورت دغدغه نور را هم نخواهید داشت.

رنگ های تاکیدی در جزئیات آشپزخانه

شاید داشتن یک محیط مملو از رنگ های خنثی، بی روح بنظر برسد. بنابراین از رنگ های دیگر مانند قرمز، نارنجی و سبز به عنوان رنگ تاکیدی در دیگر اجزای آشپزخانه بهره ببرید.

انتخاب متریال تشکیل دهنده ی کابینت آشپزخانه

متریالی که برای ساخت کابینت و جزیره آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرند، با توجه به بودجه و سبک مورد نظر شما، متفاوت هستند. در ادامه با متریال مختلف آشنا می شویم.

کابینت آشپزخانه ام دی اف روکش آماده :

این دسته از متریال شامل یک روکش آماده است که روی تخته یا برد فیبر خام می چسبد و در انواع وارداتی و تولید داخلی موجود است. روکش این کابینت می تواند یکی از موارد زیر باشد.

 کابینت آشپزخانه روکش اچ پی ال HPL :

HPL مخفف High Pressure Laminate که به معنای ورق های لمینیت فشرده تحت فشار بالاست که به نام فرمیکا نیز معروف است. این ورق ها از لایه های مختلف کاغذ کرافت به همراه روکش نهایی که به رزین های ترموست آغشته می شود تشکیل شده اند. در نهایت در دما و فشار بالا به یک ورق متراکم و یکپارچه تبدیل می گردد. از مزایای آن می توان به قابل شست و شو  و ضد خش بودن آن اشاره کرد. به دلیل تفاوت میزان انبساط روکش پلیمری و برد فیبری، ممکن است به مرور زمان روکش از برد جدا شود. همچنین ترکیبات پلیمری به محیط زیست آسیب می رساند.

کابینت آشپزخانه

کابینت آشپزخانه روکش ای پی ال EPL :

EPL که مخفف Embossed PVC Laminate  و به معنی ورق های لمینیت برجسته ی پی وی سی است. این ورق ها دارای لایه ی رویی و ضخامت بیشتری می باشند. از مزایای آن ضد خش و ضد آب بودن آن است و از معایب آن می توان به تفاوت میزان انبساط اشاره نمود که باعث ناخن دار شدن کار در طول زمان  است. همچنین این ترکیبات برای محیط زیست مناسب نمی باشد.

کابینت آشپزخانه

کابینت آشپز خانه روکش PVC :

مواد ترمو پلاستیک به رزین هایی مانند فرمالدئید و فنل فرمالدئید آغشته می شود و تحت فشار بالا روی برد یا تخته فیبری پرس می گردد. از مزایای آن قیمت نسبتا پایین تر آن و از معایب آن جدا شدن روکش از هسته در طول زمان و عدم تناسب با محیط زیست است.

کابینت آشپزخانه

کابینت با روکش PVC

کابینت آشپزخانه هایگلاس :

متشکل از برد یا تخته های یک رو که از یک سو با یک لایه ی محافظ اولیه و در سمت دیگر از جنس مواد پلیمری است. این کابینت ظاهری براق و درخشان دارد. از مزایای این نوع کابینت، ظاهر آن است که برای آشپزخانه های مدرن طرحی نسبتا نو به شمار می رود. از معایب آن خش پذیر بودن و مقاومت کم این نوع متریال در برابر ضربه است.

کابینت آشپزخانه

کابینت آشپزخانه روکش چوب:

این کابینت حاصل پرس سرد یا گرم ورقه ها یا لایه های نازک چوب طبیعی روی تخته های ام دی اف یا نئوپان است. این روکش ها به واسطه ی طبیعی بودن آن ها در اثر برش سطح تنه ی درخت نقش و نگار هایی بسیار زیبا دارند و حس زنده بودن را به محیط اطراف القا می کنند. علاوه بر این به دلیل هم جنس بودن تقریبی با تخته ی زیرین، در اثر انبساط جدا نمی گردند و ماندگاری بالاتری نسبت به نمونه های پلیمری دارند.

کابینت آشپزخانه

کابینت آشپزخانه چوبی :

یکی از معایبی که تمامی محصولاتی که به صورت روکش روی تخته های فیبری (ام دی اف و نئوپان ) چسبانده می شوند، سنگینی این محصولات است. وزن زیاد باعث می گردد که به مرور زمان درب های کابینت از محل اتصال لولا آسیب پذیر باشند.

جهت مطالعه مزایا و معایب کابینت چوبی به صفحه کابینت چوبی مراجعه نمایید

کابینت های چوبی علاوه بر کیفیت بی نظیری که دارند؛  نقش و نگار طبیعی چوب را ارایه می دهند. وزن سبکی دارند که باعث می گردد تا سال ها پایدار بمانند. کابینت های چوبی لوکس ترین متریال جهت القای حس شکوه و عظمت به آشپزخانه  هستند.

آشپزخانه کلاسیک

کابینت فرمیکا

کابینت فرمیکا از جمله کابینت های مدرن است. این کابینت در واقع از جنس لمینیت و یا HPL می باشد. در حقیقت فرمیکا نام برندی است که در سال 1913 برای اولین بار کابینت را با استفاده از متریال لمینیت تولید نمود. ساختار این کابینت متشکل از چندین لایه ورق کرافت است که توسط رزین به یکدیگر چسبانده شده و در نهایت با ملامینه پوشانیده شده اند.

امروزه کابینت های فرمیکا دوباره ترند شده اند و در آشپزخانه های مدرن مورد استفاده قرار می گیرند.

کابینت فرمیکا

کابینت بتنی

کانتر بتنی آشپزخانه شهرت زیادی دارد. شاید شنیدن نام ” کابینت بتنی” برایتان جالب باشد. این کابینت ها در گروه های زیر می گنجند:

1- کابینت های بتنی که بدنه آن ها از جنس بتن بوده و در محیط های بیرونی مورد استفاده قرار می گیرند. این کابینت ها عموماً فاقد درب بوده و به صورت قفسه بندی شده هستند.

کابینت بتنی

2- در برخی از سبک های صنعتی، کابینت در داخل بدنه ای از جنس بتن قرار می گیرد. در این حالت فریم بتنی کابینت نمایان می شود و آشپزخانه سبکی متفاوت و خاص را خواهد داشت. بهره گیری از متریال چوب برای ساخت درب کابینت جذابیت خاصی به این نوع کابینت می دهد.

کابینت فریم بتنی

کابینت بتنی در کجا مورد استفاده قرار می گیرد ؟

کابینت سنگی مدرن و کابینت بتنی در فضاهای صنعتی کاربردی می باشد. به عنوان مثال آشپزخانه رستوران ها، کارخانه و … که ماندگاری کابینت اولویت زیادی دارد. علاوه بر این، برای آشپزخانه های فضای باز که در معرض شرایط سخت آب و هوایی از جمله طوفان، بارندگی و … هستند نیز گزینه مناسبی است.

لازم به ذکر است در صورتی که از کابینت بتنی برای هوم آفیس یا همان محل کار و محل زندگی ادغام شده استفاده می نمایید، پیشنهاد می شود از ترکیب چوب نیز در برخی از قسمت های کابینت استفاده نمایید. از آنجایی که چوب متریالی گرم است، سردی و بی روحی بتن را خنثی می نماید.

کابینت آشپزخانه بتنی

کابینت بتنی

کابینت ساخته شده از بتن

کابینت رنگ بتنی

برخی از تولید کنندگان اقدام به تولید کابینت های رنگ بتنی نموده اند. در این حالت فینیشینگ نهایی با طرح بتن و در رنگ های خنثی مانند سفید، خاکستری و طوسی برای درب کابینت مورد استفاده قرار می گیرد. کابینت های رنگ بتنی برای سبک های صنعتی ، مدرن و مینیمال مناسب هستند.

کابینت طرح بتن در فضاهای مسکونی نیز کاربردی است. در حقیقت این کابینت برای فضاهای Home office که محل کار و محل زندگی ادغام شده اند، مناسب می باشد.

کابینت رنگ بتنی

کابینت ام دی اف طرح بتنی

ورق ام دی اف با ضخامت بالا و طرح برجسته می تواند به عنوان ام دی اف طرح بتنی برای کابینت های مدرن مورد استفاده قرار بگیرد. این ورق ها تنوع بالایی در رنگ و طرح دارند.

مزایای کابینت مدرن چیست؟

امروزه کابینت مدرن دیگر صرفا برای نگهداری وسایل آشپزخانه استفاده نمی شود، بلکه سبک های امروزی دارای ریزه کاری های بسیاری برای هماهنگی با طراحی داخلی خانه می باشند. همینطور با حداکثر بهره وری از فضا دسته بندی وسایل آسان تر شده و دسترسی به آن ها نیز به راحتی میسر می شود. در اینجا به مهم ترین فواید بکارگیری کابینت مدرن اشاره خواهیم کرد:

1- امروزه کابینت های جدید با بهره گیری از ایده های خلاقانه وظیفه ی مبلمان را به دوش کشیده و کابینت مبله را پدید آوردند. این قسمت ها می توانند در مکان های دلخواه با کارایی های متعددی از جمله میز چایی خوری و یا به عنوان چهارپایه قرار گیرند.

2- در قدیم برای ساخت کابینت های سنتی معمولا از یک نوع چوب استفاده می شد، اما برای کابینت های مدرن ترکیبی از چوب با متریال های مختلف بکار برده می شود که ظاهری خاص به کابینت می دهد و همچنین تمیز کردن آن ها راحت تر است.

3- در آشپزخانه های مدرن بهتر می توان با افراد داخل سالن ارتباط برقرار کرد و ظروف را به پذیرایی انتقال داد و از امکانات خانه همانند تلویزیون بهره برد.

4- به تازگی با بهره بردن از پارتیشن های شیشه ای امکان انتقال نور طبیعی فراهم شده و در عین حال فضا از هر گونه سر و صدا و بو محفوظ است.

کابینت های مدرن

صفحه ی روی کابینت آشپزخانه

قدم بعدی انتخاب صفحه ی روی کابینت است که معمولا طراح آن را از قبل در نظر دارد. انواع صفحاتی که می توان روی کابینت به کار برد عبارت است از:

سنگ طبیعی :

استفاده از سنگ طبیعی بر روی کابینت آشپزخانه و جزیره از قدیم رایج بوده است. دو نوع از سنگ طبیعی که عموماً روی کابینت به کار میروند؛ سنگ های مرمر و گرانیت هستند.

سنگ گرانیت :

یکی از قدیمی ترین سنگ های ایرانی که برای روی کابینت به کار برده می شود؛ سنگ گرانیت است. انواع موجود سنگ گرانیت عبارتند از :  گرانیت نطنز مشکی، گرانیت دانه اناری، نهبدان طوسی، قرمز یزد، بروجرد، خرمدره ی بژ و تکاب.
مزایای سنگ گرانیت : می توان آن را به صورت یکپارچه و در هر سایزی تهیه کرد. همچنین طبیعی بودن آن باعث می گردد حس زیبایی را به آشپزخانه منتقل کند.
معایب سنگ گرانیت : متخلخل بودن سنگ باعث می گردد در صورت ریختن آب روی آن ها دچار لکه شود. بنابراین به مراقبت و نظافت ویژه ای نیاز دارند.

 

کابینت آشپزخانه
سنگ گرانیت سبز سهند 

سنگ مرمر :

یکی از زیباترین سنگ هایی که در بازار سنگ موجود است، سنگ مرمر می باشد. این سنگ سطحی سفید و صیقلی دارد و به دلیل ظاهر کلاسیکی که دارد، برای آشپزخانه های کلاسیک و روستیک انتخابی مناسب است. انواع متداول سنگ مرمر عبارت است از : مرمر سفید کرمان ، عسلی کرمان ، سبز ، تراونیکس ، ابر سفید تابستانی ، مرمر قهوه ای .

مزایای سنگ مرمر : مرمر به واسطه ی ظاهر رگه دار آن بسیار محبوب است. این سنگ از سنگ گرانیت نرم تر و گران تر است.
معایب سنگ مرمر : سنگ مرمر لکه ها را به راحتی جذب می کند و نیاز به مراقبت و نظافت دارد.

کابینت آشپزخانه

سنگ مرمر 

کورین :

کورین ( Solid Surface ) صفحات یکپارچه ای است که اولین بار توسط شرکت Dupont آمریکایی ساخته شد.  “دو پونت ” شرکت تولید محصولات شیمیایی است که در سال 1967 موفق به اختراع سنگ مصنوعی کورین شد. در ابتدا فرمول ساخت آن محرمانه بود، ولی در دهه ی 1970 به صورت عمومی مورد استفاده قرار گرفت. از دیگر محصولات اختراع شده توسط این شرکت می توان به نایلون و تفلون اشاره کرد.

مزایای کورین : صفحات کورین یکپارچه و بدون درز بوده که جلوه ای زیباتر را ایجاد می کند. همچنین کورین شامل صفحات آنتی باکتریال است که مایعات به آن نفوذ نمی کند، در نتیجه لک نمی گردد. همچنین در برابر اسید آزمایشگاهی مقاوم است.

معایب کورین : مقاومت پایینی در برابر حرارت دارد و خش پذیر است.

کابینت آشپزخانه

صفحه ی سنگ مصنوعی کورین 

صفحات کوارتز :

صفحاتی از جنس سنگ مصنوعی است که 93 درصد آن را ماده ی سیلیس تشکیل می دهد. درجه ی سختی کوارتز بسیار بالاست، به طوری که دو درجه از الماس پایین تر است. ظاهر کوارتز شبیه قطعات درشت سنگ است که دارای رگه هایی است.

مزایای کوارتز : به دلیل مقاومت بالا ضد خش است و به دلیل آنتی باکتریال بودن ضد لک است و مایعات در آن نفوذ نمی کند.

معایب کوارتز : در معرض نور آفتاب رنگ پریده می گردد و در مقایسه با متریال دیگر، قیمت بالاتری دارد.

کابینت آشپزخانه

صفحه ی سنگ مصنوعی کوارتز 

کانتر های چوبی :

می توان از چوب های بلوط ، گردو  و راش به عنوان صفحات روی کابینت استفاده کرد. باید توجه داشت که صفحات چوبی حتما نیاز به رنگ نگهدارنده دارند.

مزایای کانتر های چوبی : زیبایی منحصر به فرد چوب در هیچ یک متریال های دیگر دیده نمی شود و همچنین خاصیت ضد باکتریایی دارد.

معایب کانتر های چوبی : در برابر آب و نفوذ مایعات مقاوم نیستند.

کابینت آشپزخانه

کانتر چوبی 

کانتر سرامیکی :

مزایای کانتر های سرامیکی : در برابر گرما بسیار مقاوم اند و به راحتی لک نمی گردند و قیمتی ارزان تر نسبت به سایر متریال دارند.

معایب کانتر های سرامیکی : صفحات سرامیکی معمولا مناسب آشپزخانه های لوکس نیستند.

کابینت آشپزخانه

کانتر های بتنی :

از جنس بتن سبک بوده و محدودیت در تنوع دارند، ولی می توان با رنگ های مختلف آن را اجرا کرد. در صورتی که از واکس و اپوکسی استفاده شود، کابینت بتنی ضد لک می شود. کانترهای بتنی معمولا هم قیمت سنگ های گرانیتی و مرمر هستند.

کابینت آشپزخانه

یراق آلات کابینت مدرن

یکی از مهم ترین یراق آلات که زیبایی کابینت را تحت تاثیر قرار می دهد، دستگیره می باشد. دستگیره باید متناسب با سبک کابینت انتخاب شود. در ادامه به معرفی دستگیره های مدرن می پردازیم.

دستگیره مخفی : دستگیره مخفی قابل مشاهده در سطح کابینت نیستند. در نتیجه کابینت شما مسطح و ساده باقی می ماند. در حقیقت شیاری که در بالای درب قرار دارد، برای باز و بسته شدن درب استفاده می شود. ایمنی این دستگیره ها بیشتر است، زیرا به لباس و یا اشیا دیگر گیر نمی کند و توجه کودکان را به خود جلب نمی نماید.

دستگیره مخفی کابینت

دستگیره مگنتی : این نوع از دستگیره ها نیز به نوعی مخفی محسوب می شوند و با فشاری ساده باز و بسته می شوند. فنر دستگیره های مگنتی به مرور زمان دچار اصطحلاک می شود.

لازم به ذکر است دستگیره های روکار با طرح های ساده و مدرن نیز قابل استفاده هستند.

بازشوی مگنتی کابینت

استعلام قیمت کابینت مدرن

توجه داشته باشید که قیمت کابینت به مواردی از قبیل جنس ، متراژ ، طرح ، قیمت ارز ، یراق آلات و کیفیت ساخت و نصب بستگی دارد. بنابراین ضروری است تا با تعیین تمامی این موارد ، قیمت نهایی کابینت را براورد نمایید.

طرح کابینت بر اساس اجزایی از قبیل فر ، ماکروویو ، کانتر و … مشخص می شود. یراق آلات نیز شامل دسته کابینت ، لولا ، ریل کشوها، جک ها، قفسه بندی ها و … می باشد. برندهای مختلف دارای کیفیت متفاوتی هستند، در نتیجه قیمت های متفاوتی نیز دارند. هزینه حمل و نصب در محل اجرا نیز از جمله مواردی است که هزینه مازاد دارند.

با در نظر گرفتن بودجه اولیه، پس از طراحی کابینت و انتخاب متریال مورد نظر، امکان محاسبه قیمت کابینت با توجه به متراژ مورد نیاز وجود دارد.

برای مشاوره و کسب اطلاعات فنی و همچنین اطلاع از قیمت کابینت های مدرن با کارشناسان و مهندسان شرکت روماک در تماس باشید.

به خواندن ادامه دهید

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *