انواع چراغ زیر کابینتی و نور مخفی کابینت


نورپردازی آشپزخانه نه تنها به زیبایی دکوراسیون آشپزخانه کمک می کند، بلکه بسیار کاربردی است. زیرا هنگامی که پشت به نور در حال کار بر روی کانتر آشپزخانه هستید، سایه ناخوشایندی بر روی کانتر ایجاد می شود. هنگام استفاده از کابینت ها نیز مشکل مشابه پیش می آید و برای حل آن می توان از چراغ زیر کابینتی بهره گرفت.

در ادامه انواع چراغ زیر کابینتی، عملکرد هر کدام و سیستم اتصالات برق نور مخفی زیر کابینت را مورد بررسی قرار می دهیم.

چراغ زیر کابینتی چیست ؟

همانطور که از نام آن مشخص است، این چراغ ها در زیر کابینت نصب می گردند تا نور کافی در اطراف کابینت تامین گردد. این چراغ ها فضای زیادی را اشغال نمی کنند و محل نصب آن در زیر کابینت است، به همین دلیل بنام نور مخفی نیز شناخته شده اند. انواع نور مخفی برای کابینت آشپزخانه کوچک بسیار کاربردی هستند.

انواع چراغ زیر کابینتی با اهداف گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند :

– زیر کابینت های هوایی

– بالای سینک، اجاق گاز، تخته آشپزخانه و محل های پر کاربرد که نیاز به نور است

– داخل کابینت آشپزخانه برای تامین نور مورد نیاز داخل کابینت

– زیر لبه های جزیره وسط

– زیر کابینت داخل سرویس بهداشتی

نور مخفی کابینت

انواع چراغ زیر کابینتی

انواع نور مخفی کابینت به شرح زیر می باشد.

ریسه زیر کابینتی

ریسه زیر کابینت یکی از رایج ترین روش ها برای نورپردازی کابینت آشپزخانه می باشد. این ریسه ها به سادگی زیر کابینت هوایی و کانتر آشپزخانه نصب می گردند و نور مناسبی را تامین می کنند. بطور معمول ریسه زیر کابینتی ولتاژ پایین بوده، طول زیادی داشته و بسیار انعطاف پذیر است، به همین دلیل در تمامی سطوح نامسطح و یا کنج قابل نصب می باشد. به هنگام نصب نیز می توان از هر نقطه ای طول ریسه ها را کم نمود.

از جمله معایب ریسه زیر کابینت می توان به نور کم آن اشاره نمود، همچنین در صورتی که سنگ بین کابینتی از جنس گرانیت باشد، نور ریسه تک به تک منعکس می گردد که منجر به ایجاد تشعشعات نقطه ای می گردد. برای کانتر گرانیتی بهتر است از ریسه LED با دیفیوزر استفاده نمود.

ریسه زیر کابینتی

هالوژن زیر کابینتی

هالوژن زیر کابینتی یکی از قدیمی ترین شیوه های نورپردازی زیر کابینت بوده که همچنان محبوب و کاربردی است. هالوژن مدور و گرد بوده و توسط پیچ های کوچکی در زیر صفحه کابینت هوایی نصب می گردد. نوری که از هالوژن ساطع می شود یک نور مستقیم و متمرکز است، بطوریکه زیر چراغ نور بیشتری نسبت به سایر نقاط دارد.

با استفاده از سنسور می توان از هالوژن در داخل کابینت نیز استفاده نمود، تا به هنگام باز شدن درب کابینت بطور اتوماتیک چراغ داخل کابینت روشن شود.
هالوژن های LED بسیار پرنور و کم مصرف بوده و هر عدد هالوژن نور محدوده 20 تا 30 سانتی متر را تامین می نماید.

هالوژن زیر کابینتی

نور مخفی زیر کابینت، چراغ خطی

نورهای خطی طویل و بسیار باریک هستند و در لبه زیرین کابینت هوایی نصب می گردند. بر خلاف هالوژن که نور بیشتری را به بخش زیرین خود می دهد، چراغ های خطی نور را به صورت یکنواخت پخش می کنند.

امروزه چراغ های خطی LED بسیار محبوب هستند و یکی از مزیت های آن این است که می توان قطعات LED را به یکدیگر متصل کرده و سرتاسر کابینت را بصورت یکپارچه پوشش بدهید.

نور مخفی زیر کابینت

انواع اتصالات نور مخفی زیر کابینت

حال که با انواع چراغ زیر کابینت آشنا شدید، ممکن است در خصوص نحوه تامین برق و اتصالات آن سوالاتی برایتان مطرح گردد.

1- چراغ زیرکابینتی توکار : از آنجایی که اتصالات برق بصورت توکار انجام می شود، ظاهر زیبایی دارد و برای فضای مدرن و مینیمال گزینه مناسبی است. هرچند برقراری اتصالات توکار نیاز به یک فرد متخصص در زمینه برق دارد که مستلزم هزینه بالای نصب می گردد.

برای سیسم تو کار می توان از کلید زیر کابینتی استفاده نمود که در معرض دید نیست.

2- چراغ زیرکابینتی روکار : نور مخفی روکار یک دوشاخه دارد به همین به یک پریز برق نیاز دارد، در نتیجه برای هر بار خاموش و روشن کردن چراغ ها باید سیم را به برق زد.

چرا نور مخفی LED را انتخاب کنیم ؟

انتخاب نور مخفی LED مزایای متعددی دارد ؛

– ماندگاری بالا بالغ بر 30.000 ساعت، به همین دلیل برای نقاطی که دسترسی سختی دارند مناسب است. زیرا نیاز به تعویض پی در پی ندارد

– نور ال ای دی گرمای زیادی تولید نمی کند در نتیجه برای کابینت چوبی مناسب است و آسیب به کابینت نمی رساند.

منبع: www.lumens.com

به خواندن ادامه دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *