درب فلزی در بسیاری از ساختمان ها به عنوان درب ورودی و یا پارکینگ مورد استفاده قرار می گیرد. این درب ها از جنس آهن بوده که با سیلیکات آهن ترکیب شده اند و اصطلاحاً به آن درب فلزی می گویند. البته به منظور شکل گیری ایده آل تحت حرارت بالا، از مقدار کمی کربن نیز استفاده می شود.
قیمت درب فلزی به عوامل متعددی وابسته است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. بنابراین ضروری است پیش از خرید درب فلزی پارکینگ و یا درب فلزی نفر رو ، اطلاعاتی را در این خصوص کسب نمایید.
- قیمت انواع درب های فلزی ( آهنی )
- چه عواملی در قیمت درب های فلزی تاثیرگذار هستند ؟
- وزن درب فلزی چگونه محاسبه می گردد ؟
- انواع درب فلزی پارکینگ
- مزیت های درب آهنی
قیمت درب فلزی ورودی ساختمان
با توجه به تنوع بالای درب های فلزی ، قیمت های مختلفی برای انواع درب ها وجود دارد. لیست قیمت درب فلزی نفر رو به صورت حدودی به شرح زیر می باشد. در ادامه به بررسی دقیق محاسبه قیمت می پردازیم.
نوع درب فلزی | قیمت حدودی |
درب فلزی ساده حیاط | از 3.500.000 تا 5.300.000 تومان |
درب فلزی برش لیزری | از 5.000.000 تا 8.000.000 تومان |
درب فلزی طرح دار | از 8.100.000 تا 13.000.000 تومان |
عوامل تاثیرگذار در قیمت درب فلزی نفر رو
بدیهی است قیمت نهایی درب فلزی با توجه به عواملی از قبیل وزن، ابعاد و طرح درب تعیین می گردد. در ادامه به بررسی دقیق این موارد می پردازیم.
وزن درب فلزی
از آنجایی که دربهای فلزی از آهن ساخته می شوند؛ معمولاً وزن بالایی دارند. میزان آهن مصرفی برای ساخت درب در تعیین قیمت آن تاثیرگذار است. به عنوان مثال یک درب فلزی ورودی یا اصطلاحاً نفررو با ابعاد استاندارد 1.20 متر ( عرض) در 2.5 متر ( ارتفاع) و طراحی ساده ؛ وزنی در حدود 100 تا 120 کیلوگرم دارد. در حالیکه وزن درب های فرفوروژه در ابعاد استاندارد در حدود 55 تا 75 کیلوگرم می باشد. در نتیجه طرح درب، وزن آن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. بدیهی است درب های دو لنگه ابعاد بزرگتر و وزن بیشتری دارند.
بنابراین یکی از فاکتورهایی که به هنگام محاسبه قیمت در نظر گرفته می شود، وزن آهن بکاربرده شده در ساختار درب است. در حال حاضر ( پاییز 1400) قیمت هر کیلوگرم آهن در حدود 25.000 تومان می باشد.
طرح درب فلزی ورودی ساختمان
درب فلزی مدرن دارای طراحی ساده و فاقد جزئیات می باشد. قیمت درب فلزی ساده حیاط در مقایسه با مدل های طرح دار پایین تر است. با اینحال میزان آهن مصرفی در مدل های ساده نسبتاً بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال هزینه ساخت درب های ساده به ازای هر کیلوگرم در حدود 11.000 تا 16.000 تومان می باشد.
درب فلزی برش لیزری علاوه بر اینکه ظاهری زیبا دارد، قیمت مناسب تری در مقایسه با درب های آهنی طرح دار دارند. این درب ها دارای اشکال برجسته هستند، در نتیجه اگر علاقه ای به درب های ساده ندارید درب لیزری گزینه مناسبی می باشد.
رنگ درب های فلزی
کیفیت رنگ تاثیر زیادی در قیمت نهایی درب های فلزی دارند. رنگ های معمولی و پودری کوره ای از جمله رایج ترین گزینه ها برای این دربها هستند. هر دوی این رنگ ها کیفیت خوبی دارند، با این تفاوت که ضخامت رنگ های پودری کوره ای بیشتر است. قیمت رنگ پودری در مقایسه با رنگ معمولی کمتر می باشد، اما هزینه رنگ آمیزی و تجهیزات مورد نیاز آن موجب افزایش هزینه می گردد.
نوع رنگ آمیزی درب کیفیت آن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. پیش از شروع کار باید سطح درب از هر گونه ذرات و آلودگی ها پاکسازی شود. برای این امر می توان از روش سندبلاست بهره برد. بدین صورت که با بهره گیری از ذرات ساینده مانند مس و یا شن می توان سطح درب را پاکسازی نمود. این فرایند نیازمند فشار هوا می باشد تا درب کاملا صاف و صیقل شده و آماده رنگ شود.
رنگ آمیزی در سه مرحله پرایمر، لایه میانی و در پایان لایه نهایی انجام می گیرد. این مراحل باید با دقت بالا انجام گردد تا کیفیت درب زیر سوال نرود.
یراق آلات درب
یراق آلات در برندهای مختلفی در بازار موجود بوده که هر کدام از نظر جنس، کیفیت و قیمت متفاوت هستند. از آنجایی که این درب ها در معرض هوای آزاد، رطوبت و تردد بالا می باشند، بهتر است یراق آلات مرغوب تهیه گردد. این امر نیز قیمت نهایی را تحت تاثیر قرار می دهد.
هزینه حمل و نصب درب
هزینه حمل درب را کارفرمای محترم پرداخت می نماید. علاوه بر این، اکثر تولیدکنندگان هزینه نصب را نیز در فاکتور یا قرارداد نهایی لحاظ می نمایند. هزینه نصب این درب ها از 350.000 تا 550.000 تومان می باشد.
محاسبه وزن درب آهنی
برخی از افراد نسبت به محاسبه وزن درب کنجکاو هستند. جالب است بدانید با یک فرمول ساده قادر به محاسبه وزن درب خواهید بود.
وزن درب با توجه به مساحت و چگالی متریال به کار رفته در آن محاسبه می گردد. چگالی آهن در حدود 7.86 می باشد و بهتر است در محاسبات عدد 8 را مد نظر قرار دهید.
فرمول محاسبه وزن درب فلزی ( بر حسب کیلوگرم) برابر است با :
وزن = چگالی X طول درب ( میلیمتر ) X عرض درب ( میلیمتر ) X ضخامت درب ( میلیمتر ) ÷ 1,000,000
بدین ترتیب وزن حدودی درب بر مبنای کیلوگرم به دست خواهد آمد. لازم به ذکر است چگالی سایر متریال از قبیل چوب ، ام دی اف و … متفاوت است.
انواع درب فلزی پارکینگ
درب های پارکینگ بزرگ هستند و به طبع وزن آهن بکار گرفته در آن ها نیز بیشتر خواهد بود. اکثر دربهای پارکینگ دارای سیستم اتوماتیک هستند که شامل جک و موتور می باشد. این امر می تواند به عنوان هزینه های جانبی، قیمت نهایی را افزایش دهد. انواع دربهای پارکینگ به شرح زیر هستند.
درب پارکینگ لولایی بیرون بازشو و داخل بازشو: این درب ها همانطور که از نامشان پیداست، دارای لولا هستند و به نام بازویی نیز شناخته شده اند. درب های لولایی قابلیت طراحی به شکل بیرون بازشو و داخل بازشو را دارند.
درب لولایی سقفی : این درب ها از قسمت بالا مجهز به لولا بوده و به سمت سقف باز می شوند. درب های سقفی نیازمند سیستم اتوماتیک هستند.
درب های ریلی : این درب ها بر روی ریل قرار گرفته و به سمت چپ یا راست باز و بسته می شوند.
مزایای درب فلزی ساختمان
خرید درب های فلزی مزیت هایی به شرح زیر دارند.
تنوع در طراحی : با اندکی جست و جو متوجه خواهید شد که درب های فلزی تنوع بسیار بالایی دارند که این امر موجب می شود درب همخوانی لازم را با نمای ساختمان داشته باشد. این درب ها بصورت تک لنگه، دو لنگه، کتیبه دار و … قابلیت سفارشی سازی دارند و بهتر است متناسب با سبک ساختمان ( مدرن، کلاسیک، معاصر و … ) انتخاب گردند.
علاوه بر این، می توانید از رنگ ایده آل تان برای درب استفاده نمایید. توصیه می شود از رنگ های مرغوب بهره ببرید تا درب در برابر عوامل خارجی آسیب پذیر نباشد. البته دربهای فلزی هر چند سال به رنگ آمیزی مجدد نیاز خواهند داشت.
از آنجایی که برخی از افراد زیبایی درب چوبی را ترجیح می دهند ، می توانند از درب فلزی طرح چوب یا به عبارت دیگر درب با هسته فلزی که سطح آن با چوب پوشانیده شده است، بهره ببرند. این دربها اصطلاحاً درب ضد سرقت نام دارند.
ماندگاری و امنیت بالا : درب های فلزی ماندگاری بالایی داشته و میزان بالایی از امنیت را فراهم می آورند. این موضوع باعث می شود تا سالیان سال نیازی به تعویض درب نداشته باشید.لازم به ذکر است بهره گیری از آستر ضد زنگ برای رنگ آمیزی این درب ها ضروری بوده تا از درب در برابر رطوبت محافظت نماید.
بهره گیری از نور کافی : در صورتی که برای محیط لابی از دربهای فلزی استفاده می نمایید، ترکیب شیشه در ساختار درب باعث می شود تا فضای داخلی از نور طبیعی بهره ببرد.
در صورتی که قصد خرید درب های فلزی برای ساختمان خود دارید، با بررسی موارد فوق می توانید نسبت به سفارشی سازی درب متناسب با طرح ایده آل تان اقدام نمایید.