کابینت بدون دستگیره اولین بار در دهه های 1960 و 1970 رایج شد، در سال های اخیر نیز تکنولوژی کابینت با دستگیره مخفی و کابینت مگنت دار در آشپزخانه های مدرن محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این کابینت ها با نام کابینت لمسی یا نام کابینت تاچ نیز شناخته شده اند.
- کابینت با دستگیره مخفی چیست ؟
- مکانیزم انواع کابینت تاچ
- مزایا و معایب کابینت های بدون دستگیره
- برندهای تولیدکننده دستگیره مخفی
- مدل های کابینت لمسی
- سفارش کابینت با دستگیره مخفی
کابینت بدون دستگیره چیست ؟
درب کابینت لمسی فاقد دستگیره بوده و برای آشپزخانه های مدرن و مینیمال کاربردی است. حذف دستگیره از سطح کابینت باعث می شود تا آشپزخانه ای ساده و شیک که از لحاظ بصری شکست ایجاد نمی کند را داشته باشید، به همین دلیل برای کابینت آشپزخانه کوچک نیز مناسب است. اما یکدست بودن آشپزخانه، تنها مزیت این کابینت ها نیست.
دستگیره های مخفی در مقایسه با دستگیره های معمولی ایمن تر هستند، بدین معنی که لباس و یا اشیا به آن ها گیر نمی کند و کودکان نیز قادر به باز و بسته کردن کابینت نخواهند بود.
شرکت روماک تولیدکننده انواع مدل کابینت آشپزخانه 1401 می باشد و طرح ایده آل شما را سفارشی سازی می نماید. با توجه به اینکه این شرکت نماینده یراق آلات فانتونی است، برای کابینت های فاقد دستگیره از یراق آلات فانتونی بهره گرفته می شود.
انواع کابینت بدون دستگیره
کابینت های فاقد دستگیره در انواع زیر طراحی و اجرا می گردند :
1- کابینت با دستگیره مخفی J شکل
این کابینت ها به گونه ای طراحی می شوند که یک شیار منحنی به عنوان دستگیره در قسمت بالا و بر روی درب کابینت ایجاد می گردد. در واقع دستگیره بر روی درب به شکل یک شیار چنگکی و سرتاسری تعبیه شده و با قلاب کردن انگشت دستتان در آن بخش می توانید درب کابینت را باز نمایید. این نوع کابینت برای افرادی که دست های بزرگ و یا ناخن های بلند دارند گزینه چندان راحتی نیست.
2- کابینت با دستگیره مخفی پروفیلی
در این طراحی، یک پروفیل آلومینیومی همانند یک ریل در پشت درب و کشو اجرا می گردد. این پروفیل فضای کافی را برای باز و بسته شدن کابینت توسط دست ایجاد می نماید.بر خلاف کابینت با دستگیره J شکل، این نوع کابینت ها هم از بالا و هم از کنار باز می شوند. طراحی این درب بقدری شیک است که در نگاه اول با خود فکر نمی کنید ” این درب چرا دستگیره نداره ! ”
3- کابینت لمسی یا کابینت تاچ
کابینت با دستگیره مخفی بنام کابینت بدون دستگیره مگنت دار نیز شناخته می شود. این نوع کابینت مجهز به یراق آلات مخصوص بوده و تنها با یک فشار کوچک دست، درب کابینت از بدنه فاصله می گیرد. لازم به ذکر است سیستم جک دار برقی نیز برای بازشوی درب کابینت تاچ مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به تنوع در طراحی کابینت لمسی، می توان گفت انتخاب نوع تکنولوژی بازشوی آن با توجه به سلیقه شخصی و میزان بودجه مورد نظر افراد تعیین می گردد.
4- کابینت جک دار برقی
لولای جک دار برقی برای کابینت هوایی گزینه مناسبی است. این مدل لولا مجهز به یک موتور الکترونیکی است و با فشردن درب کابینت به سادگی آن را باز می کنید. بدیهی است که این مدل لولا قیمت بسیار بالایی دارد. اگر وسوسه شده اید می توانید لولای برقی برند فانتونی را بررسی کنید که قیمتی در حدود 7 میلیون تومان دارد!
لازم به ذکر است لولای جک دار بصورت مکانیکی نیز موجود است، با این تفاوت که باز کردن آن مستلزم دستگیره می باشد.
مزایا و معایب کابینت بدون دستگیره
پیش از انتخاب انواع کابینت تاچ، بهتر است اطلاعاتی را در خصوص معایب و مزایای آن کسب کنید تا یک انتخاب مناسب برای آشپزخانه مدرن خود داشته باشید.
مزیت های کابینت لمسی و فاقد دستگیره
امنیت بیشتر : آشپزخانه فضایی مخاطره آمیز است و حذف دستگیره ها می تواند منجر به امنیت بیشتر شود. به عنوان مثال گیر کردن لباس به دستگیره به هنگام جابجا کردن غذای داغ یکی از اتفاقات تلخ در آشپزخانه است. همچنین کودکان با حضور در آشپزخانه جذب دستگیره ها می شوند و این خود می تواند عواقب خطرناکی را در پی داشته باشد.
طراحی زیبا : کابینت های مدرن دارای درب های فلت و صاف هستند، بدون شک حذف دستگیره از سطح درب های فلت می تواند به زیبایی هر چه بیشتر آشپزخانه منجر شود. یک آشپزخانه ساده و یکدست به سبک مدرن با سلیقه عموم افراد سازگاری دارد.
معایب کابینت لمسی و فاقد دستگیره
افزایش زمان مورد نیاز برای نظافت : کابینت های شیار دار و پروفیلی محلی برای جمع شدن گرد و غبار هستند. به همین دلیل گردگیری و نظافت کابینت های تاچ زمان بر تر خواهد بود. شاید با خود بیندیشید که این دغدغه با داشتن کابینت مگنتی رفع خواهد شد، اما کابینت مگنتی نیز به واسطه تماس انگشتان دست، همواره در معرض لک پذیری است.
البته در صورتی که از رنگ و یا روکش مات استفاده کنید، لکه ها کمتر به چشم خواهد آمد. در مجموع می توان گفت نظافت درب این قبیل کابینت نیز دغدغه هایی را به همراه خواهد داشت.
پیشنهاد می کنیم انواع رنگ بندی های گلاس AGT را مشاهده کنید و روکشی را برای کابینت انتخاب کنید که لکه ها را کمتر نشان بدهد.
هزینه بالا : از آنجایی که این نوع کابینت ها نیازمند روند تولیدی متفاوت و یراق آلات ویژه هستند؛ هزینه بیشتری نیز خواهند داشت.
بهترین جنس دستگیره مخفی کابینت
در بازار یراق آلات، برندهای متعدد ایرانی و خارجی اقدام به تولید دستگیره های مخفی می نمایند.
برند بلوم ساخت کشور اتریش، برندهای ملونی و فانتونی ساخت کشور چین و برند آرت ساخت ایران از جمله تولیدکنندگان مگنت کابینت هستند که قیمت های متفاوتی دارند.
طراحی کابینت لمسی
تکنولوژی لمسی برای کابینت های مدرن مناسب می باشد. درب کابینت مدرن عموماً از جنس ام دی اف و به صورت فلت طراحی می گردد و جزئیاتی از قبیل پاخور و تاج ساده ، یکنواختی را در آشپزخانه ایجاد می نماید.
برای پوشش خارجی سطح درب کابینت مدرن نیز از روکش هایگلاس ، روکش چوب و یا رنگ استفاده می شود. در نتیجه افراد با هر سلیقه ای می توانند کابینت مدرن لمسی را سفارشی سازی نمایند.
روکش هایگلاس در انواع براق و مات و در رنگ ها و طرح های متنوعی موجود می باشد. روکش بلوط و راش از جمله کاربردی ترین روکش های طبیعی هستند که برای کابینت مورد استفاده قرار می گیرند. سطح روکش را می توان با رنگ ایده آل از قبیل عسلی، فندقی و گردویی پوشش داد.
در صورتی که علاقمند به کابینت های رنگ شده هستید، با رنگ آمیزی پوششی می توان سطح درب کابینت را به صورت یکدست رنگ نمود. رنگ پلی اورتان به عنوان مرغوب ترین جنس رنگ، بافتی مات داشته که در برابر رطوبت مقاومت خوبی دارد.
رایج ترین رنگ ها برای کابینت های لمسی، رنگ های خنثی از قبیل سفید و طوسی هستند.
سفارش کابینت بدون دستگیره سفید
شرکت روماک تولیدکننده انواع کابینت های مدرن، نئوکلاسیک و کلاسیک می باشد که طرح ایده آل شما را با جدیدترین تکنولوژی های روز طراحی و اجرا می نماید.
مدل های سان لند ، هایلند، وست لند ، گرینلند و آیرلند از جمله کابینتهای بدون دستگیره هستند که توسط شرکت روماک طراحی و اجرا شده اند.