کابینت پله ای
کابینت آشپزخانه پله ای
فهرست

در گذشته بزرگ بودن آشپزخانه اهمیت زیادی داشت تا ساکنین خانه بتوانند وسایل و ظروف را در آن‌ها جابجا کنند. اما این روزها با طرح‌های جدیدی مثل کابینت پله ای (پلکانی) به بهترین شکل از فضای آشپزخانه استفاده می‌شود. به طوری که حتی با توجه ارتفاع آشپزخانه، کابینت در آن نصب می‌شود تا فضای بیشتری برای گذاشتن مواد غذایی، ظروف و وسایل خانه فراهم شود. اما کابینت آشپزخانه پلکانی چیست و چه مزیت‌ها و معایبی دارد؟ اگر می‌خواهید آشپزخانه‌ای مدرن، زیبا و مرتب داشته باشید، این مطلب می‌تواند کمک زیادی به شما کند.

کابینت آشپزخانه پله ای چیست؟

به کابینت‌های دیواری قدیمی نگاه کنید که تنها به صورت مکعب‌هایی بودند که روی دیوار نصب می‌شدند و باید تمامی وسایل آشپزخانه را در آن‌ها جابجا می‌کردند. اما این روزها کابینت‌ها به شکل دو طبقه یا پلکانی طراحی می‌شوند. این تکنیک طراحی فقط برای کابینت‌های هوایی (دیواری) کاربرد دارد.
در دکوراسیون مینیمال، طراحان به دنبال ایجاد فضای بیشتر در قسمت‌های مختلف خانه هستند و کابینت دو پله ای می‌تواند دقیقا همان چیزی باشد که ایده‌های ذهنی آن‌ها را اجرا کند. در این طرح، کابینت‌هایی که روی دیوار نصب می‌شوند، به شکل دو تکه هستند. در واقع به جای اینکه کابینت دیواری با ارتفاع بیشتر و یک تکه باشد، به دو قسمت تقسیم می‌شود که با هم تراز نیستند.
به طوری که کابینت پله بالا با کابینت‌های زمینی در نظر گرفته می‌شود، اما کابینت کابینت پله‌ای اول نسبت به آن‌ها تو رفتگی دارد.

کابینت پله ای چیست

دلایل طراحی پلکانی چیست؟

شاید بپرسید چرا این طراحی اجرا شده است و در بسیاری از خانه‌ها از کابینت آشپزخانه پلکانی استفاده می‌کنند؟
تصور کنید در کنار کابینت زمینی ایستاده‌اید و در حال آشپزی یا کارهای دیگری هستید. اگر قد بلند داشته باشید، مطمئنا زمان انجام کارها و حرکت کردن، مدام با کابینت بالا برخورد می‌کنید. برخی از طراحان کابینت آشپزخانه برای جلوگیری از این مشکل فاصله بین کابینت هوایی و زمینی را زیاد می‌کنند. اما روش بهتر، طراحی کابینت های غیر مسطح است.
در واقع در روش اول وقتی فاصله بین دو کابینت زیاد می‌شود، مقداری از فضای آشپزخانه به هدر می‌رود. حالا اگر آشپزخانه کوچکتری هم داشته باشید، نمی‌توانید تمامی وسایل و مواد غذایی را در کابینت‌ها جابجا کنید. اما وقتی کابینت دو پله ای را انتخاب کنید، با استفاده بهینه از فضا می‌توانید به آشپزخانه خود نظم دهید.

طراحی کابینت پله ای

یکی دیگر از دلایلی که باعث می‌شود در برخی از خانه‌ها از این تکنیک برای طراحی کابینت‌های آشپزخانه استفاده شود، زیبایی است. این روزها همه به لوکس بودن آشپزخانه اهمیت زیادی می‌دهند. آشپزخانه در مرکز توجه قرار دارد و باید به بهترین شکل دکور آن را انتخاب کنید. در کابینت‌های پلکانی معمولا از دو رنگ هماهنگ استفاده می‌شود که زیبایی بیشتری را به خانه شما می‌بخشد.

ویژگی‌ها کابینت دو پله ای

کابینت های غیر مسطح از نظر ارتفاع و عرض با همدیگر متفاوت هستند. هر چند طراح کابینت می‌تواند طول این کابینت‌ها را نیز به شکل متفاوتی در نظر بگیرد. از نظر ظاهر نیز باید گفت که با رنگ متفاوت تهیه می‌شوند. برای مثال اگر کابینت‌های زمینی و پله دوم از رنگ سفید انتخاب شده‌اند، کابینت پله اول با رنگ قهوه‌ای یا هر رنگ دیگری که با کاشی‌های آشپزخانه تناسب داشته باشند، انتخاب می‌شوند.
اگر قرار باشد هر دو پله کابینت از یک رنگ باشد، از فاصله دور پلکانی بودن کابینت‌ها مشخص نیست و زیبایی خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل دو رنگ باید به طور کامل با هم متفاوت باشند که نمای زیباتری به فضای آشپزخانه بدهد.

کابینت پله ای دو رنگ


همچنین کابینت‌ساز می‌تواند براساس سلیقه مشتریان خود از متریال‌های متفاوتی برای ساخت کابینت آشپزخانه پله ای استفاده کند. به طوری که بخش زیادی از کابینت‌ها از جنس هایگلاس براق انتخاب می‌شود و قسمتی از آن از جنس MDF است تا هارمونی بین کابینت‌ها را برقرار کند.

مزایا و معایب کابینت‌های پلکانی

از جمله مزیت‌های خرید کابینت آشپزخانه پلکانی باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استفاده بهینه از فضای آشپزخانه
  • زیبایی بیشتر آشپزخانه
  • قابل اجرا برای آشپزخانه‌های کوچک و استفاده از ارتفاع فضا
  • تنها نقص این نوع کابینت‌ها هزینه بالای ساخت آن‌هاست.
مزایای کابینت پله ای

نکاتی برای خرید کابینت آشپزخانه پله ای

این نوع کابینت‌ها با طرح‌های متنوعی تولید می‌شوند و در عین حال از نظر جنس، ابعاد، رنگ و سایر ویژگی‌ها با هم متفاوت هستند. اگر می‌خواهید زمان خرید کابینت دو پله ای برای آشپزخانه دچار اشتباه نشوید و بهترین کابینت‌ها را در این قسمت از خانه نصب کنید، به نکات زیر توجه داشته باشید:

توجه به ترکیب رنگ کابینت

همانطور که گفتیم رنگ کابینت‌های دو پله ای (در پله اول و دوم) با هم فرق می‌کند. رنگ کابینت‌های پله دوم با سایر کابینت‌های زمینی یا هوایی یکسان در نظر گرفته می‌شود. در تصویر زیر می‌توانید نمونه‌ای از این طرح را مشاهده کنید:

البته برخی هم رنگ پله دوم را متفاوت در نظر می‌گیرند. به طوری که رنگ کابینت پله اول با سایر کابینت‌ها یکسان و رنگ کابینت‌های پله دوم متفاوت است. از آنجا که تمیز کردن روزانه کابینت‌های پله دوم که نزدیک به سقف هستند، کار دشواری است، برخی ترجیح می‌دهند آن را از رنگ‌های تیره‌تر انتخاب کنند.

البته در این مورد سلیقه مشتری اهمیت زیادی دارد که چه طرح یا سبکی را برای رنگ کابینت‌ها انتخاب کند.
به خاطر داشته باشید برای جلوگیری از تاریک شدن فضای آشپزخانه، بهتر است بخش زیادی از کابینت‌ها با رنگ روشن انتخاب شوند.

ترکیب رنگ کابینت پله ای

توجه به جنس و متریال کابینت

آشپزخانه محیطی است که مدام با رطوبت، دود و چربی سر و کار دارد. بنابراین زمان خرید کابینت آشپزخانه پلکانی باید بهترین جنس را برای آن در نظر بگیرید. ممکن است با این انتخاب مجبور به پرداخت هزینه بیشتری شوید، اما در مقابل کابینت‌های شما تا سالیان سال بدون خوردگی، زدگی، پوسیدگی و تغییر رنگ عمر می‌کنند.
انواع مختلفی از متریال‌ها برای ساخت این کابینت‌ها وجود دارد. همانطور که اشاره کردیم شما می‌توانید برای پله اول و دوم از متریال متفاوتی استفاده کنید. برای مثال پله اول را از جنس هایگلاس و پله دوم را از جنس MDF انتخاب کنید.
هایگلاس حالت شیشه‌ای و براق دارد و تمیز کردن آن آسانتر است. از آنجا که تمیز کردن کابینت‌های پله دوم به دلیل نزدیکی به سقف سخت‌تر است و روزانه نمی‌توانید آن را دستمال‌کشی کنید، تمیز کردن هایگلاس به دلیل صاف بودن راحت‌تر است و می‌تواند برای پله دوم کابینت‌ها انتخاب شود.

جنس و متریال کابینت پله ای

یک نکته مهم که برخی از مشتریان زمان سفارش کابینت آشپزخانه پله ای به آن بی‌توجه هستند، عدم تشخیص نئوپان و MDF است. ام‌دی‌اف از الیاف چوب و چسب با تراکم بالا تهیه می‌شود و سطح صاف و یکنواخت دارد. به همین دلیل مقاومت آن در برابر ضربه و رطوبت بیشتر است و آن را برای ساخت کابینت آشپزخانه پیشنهاد می‌دهیم.
اما اگر در کارگاه کابینت‌سازی برای کاهش هزینه ساخت کابینت به شما نئوپان پیشنهاد شود، بهتر است از خرید آن خودداری کنید؛ زیرا نسبت به MDF مقاومت زیادی ندارد و خیلی زود مجبورید کابینت‌ها را تعمیر یا تعویض کنید. متریال MDF از هر دو سمت روکش دارد، اما نئوپان فقط از یک سمت روکش ملامینه شده است.

سفارش کابینت دو پله ای افقی

یکی دیگر از انواع کابینت آشپزخانه پلکانی به شکل افقی طراحی می‌شود. در تصویر زیر می‌توانید نمونه‌ای از این نوع کابینت متفاوت را مشاهده کنید:

کابینت دو پله ای افقی

در این شیوه طراحی، کابینت‌های هوایی به شکل دو طبقه و هم تراز (به استثنای دو گوشه) ساخته شده‌اند. اما در قسمت هود، برای استفاده بهینه از فضا و قرار دادن هود شومینه‌ای روی اجاق گاز، کابینت به شکل پله‌ای طراحی شده است.

قیمت کابینت آشپزخانه پله ای چقدر است؟

مطمئنا مثل هر نوع کابینت دیگری که بخواهید برای آشپزخانه نصب کنید، کابینت‌های پلکانی هم از نظر قیمت در یک رده قرار نمی‌گیرند و با هم متفاوت هستند. به طور کلی عوامل زیادی در تعیین قیمت این محصولات موثر است که باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • متریال و جنس ساخت کابینت: همانطور که گفتیم کابینت‌های هایگلاس گرانتر از سایر متریال‌ها هستند. با این حال باید به آن‌ها به عنوان کابینت‌های پله‌ای بادوام نام ببریم.
  • ابعاد و متراژ: آشپزخانه شما به چه تعداد و چند متر کابینت نیاز دارد؟ همچنین ارتفاع آشپزخانه نیز تعیین کننده هزینه کابینت پله‌ای است. هر چقدر آشپزخانه ارتفاع بیشتری داشته باشد، برای اینکه کابینت تا نزدیکی سقف برسد، از متریال بیشتری استفاده می‌شود و هزینه‌ها بالا می‌رود.
  • شرکت سازنده کابینت: برای از کارگاه‌ها در ساخت کابینت مهارت بیشتری دارند و مشخص است که دستمزد بیشتری نیز دریافت می‌کنند.
  • یراق‌آلات به کار رفته: دستگره، پایه، لولا و … از جمله تجهیزاتی هستند که در ساخت کابینت دو پله به کار می‌روند. اگر از جنس استیل ضدزنگ باشند، مشخص است که هزینه ساخت کابینت نیز بالا می‌رود.
قیمت کابینت های پله ای

در آخر

این روزها شاهد طرح‌های متنوعی برای ساخت کابینت آشپزخانه هستیم که یکی از آن‌ها به شکل پله‌ای یا پلکانی طراحی می‌شود. این نوع کابینت‌ها در استفاده بهینه از فضای آشپزخانه تاثیر زیادی دارند و می‌توان از آشپزخانه تا قسمت سقف به طور کامل استفاده کرد. به طوری که هیچ فضای خالی باقی نمی‌ماند و حتی تمیز کردن محیط را نیز راحت‌تر می‌کند. از سوی دیگر با کمک تمامی کابینت‌ها می‌توانید همه وسایل و مواد غذایی را در داخل قفسه‌ها جاسازی کنید. در این مطلب به مزایا، معایب و ویژگی‌های کابینت‌های پله‌ای پرداختیم. امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سازنده رویاهای شما با نگاهی متفاوت و خاص

روماک تولید کننده محصولات چوبی لوکس از قبیل کابینت آشپزخانه، کمد دیواری، انواع درب، قرنیز و ... می باشد. شوروم روماک در تهران نمایشگاه دائمی محصولات جدید و محبوب است و کارخانه روماک در جاجرود مجهز به تکنولوژی و ماشین آلات به روز می باشد. ما با این شعار که "چوب طلاست" همواره مرغوب ترین متریال ها را از منابع پایدار تهیه می کنیم، چون معتقدیم جنگل های سبز متعلق به نسل آینده است.

بیشتر از روماک
ایران، تهران، 1993753165، خیابان شیخ بهایی شمالی، خیابان امدادغربی، کوچه موسوی، شماره یک
تلفن (خط 1): 88613629 (9821+) تلفن (خط 2): 88613873 (9821+) فکس: 88217301 (9821+) ایمیل: info@romakcompany.com وب سایت: www.romakcompany.com
دانلــــــــــــود کاتالوگ رومــــــــاک