اشتباهات رایج هنگام خرید کابینت
اشتباهات رایج در زمان خرید کابینت
فهرست

وقتی یک آشپزخانه ساخته می‌شود، فرقی نمی‌کند که چه ابعادی دارد و یا چند پنجره رو به فضای باز برای آن در نظر گرفته شده است. حتی دیگر رنگ سرامیک‌ها هم اهمیت زیادی ندارد و چیزی که این روزها مهم است، کابینت‌بندی آشپزخانه است. شما قرار است ساعات زیادی از روز را در محیط آشپزخانه باشید، وسایل اضافه را در قفسه‌های کابینت قرار دهید و از زیبایی آن لذت ببرید. با این وجود بسیاری از افراد زمان خرید کابینت آشپزخانه اشتباهاتی را مرتکب می‌شوند که روی زیبایی و حتی کارایی کابینت‌ها تاثیر زیادی دارد. در اینجا قصد داریم شما را با اشتباهات رایج زمان خرید کابینت آشپزخانه آشنا کنیم.

نداشتن خلاقیت در کابینت‌بندی

وقتی برای طراحی کابینت همه چیز را از مد بگیرید، با گذشت زمان و از مد افتادن آن طرح، کابینت‌های شما هم دیگر جذابینتی نخواهند داشت. به همین دلیل همیشه باید برحسب ابعاد و شکل آشپزخانه به فکر ایجاد کابینت‌هایی مطابق با آن باشید و از مد پیروی نکنید.
در تصویر زیر کابینت‌های دیواری (هوایی) با آنچه که این روزها مرسوم شده است، تفاوت زیادی دارد. روی دیوار سه شلف به چشم می‌خورد و یک کابینت بلند (تا قسمت سقف) با درب‌های شیشه‌ای روی کابینت زمینی گذاشته شده است. در واقع این نحوه کابینت‌بندی برحسب نیاز ساکنین خانه طراحی شده است و شباهتی با کابینت‌بندی مد روز ندارد.

شما باید در طراحی کابینت خلاقیت داشته و برای طرح و رنگ به دنبال ایده‌های ناب و متفاوت باشید. در این صورت بعد از چند سال به دلیل اینکه کابینت از مد افتاده است، آن را رها نمی‌کنید.

بی‌توجهی به ابعاد دقیق آشپزخانه

یکی از اشتباهات رایج زمان خرید کابینت آشپزخانه بی‌توجهی به ابعاد آشپزخانه و فضایی است که کابینت در آن قرار می‌گیرد. اندازه‌گیری‌های نادرست ممکن است پروژه نصب کابینت را هم به تاخیر بیندازد. درست است که طراح یا سازنده کابینت به منزل شما می‌آید و ابعاد را اندازه‌گیری می‌کنید، اما باید خودتان هم در این کار نقش داشته باشید. شاید بخواهید بعد از نصب کابینت‌ها، دکور آشپزخانه را تغییر و یا جای وسایل را عوض کنید.
کابینت‌سازها برحسب آن چیزی که در حال حاضر مشاهده می‌کنند، ابعاد کابینت‌ها را مشخص می‌کنند. برای مثال شما می‌خواهید یخچال خانه را عوض کنید و به جای یک یخچال دو درب، یخچال ساید بخرید. در این صورت فضای زیادی را اشغال می‌کند و باید کابینت ساز را هم در جریان قرار دهید تا با توجه به تغییراتی که ممکن است در آینده ایجاد شود،
برای اینکه از ابعاد آشپزخانه مطمئن شوید، حداقل سه بار اندازه‌گیری کنید و بعد کابینت‌ها را سفارش دهید.

بی توجهی به ابعاد آشپزخانه

موقعیت نامناسب برای درها و کشوهای کابینت

درب کابینت‌ها باید جوری باز و بسته شوند که مزاحمتی برای سایر وسایل خانه نداشته باشند. برای مثال اگر یک کابینت در گوشه گیر افتاده است و در عین حال باید از فضای آن استفاده کنید، می‌توانید برای آن درب کشویی را در نظر بگیرید و یا آن را به صورت کشودار سفارش دهید.
قرار است بابت ساخت کابینت هزینه زیادی بپردازید و بنابراین باید از سازنده بخواهید بهترین طرح‌ها را در نظر بگیرید. حتی اگر لازم است از او در مورد اینکه درب کابینت‌ها در قسمت گوشه‌ها به کدام سمت باز می‌شود، سوال بپرسید. درب کابینت‌ها باید به نحوی طراحی شود که بیشترین کارایی را داشته باشد و مجبور نباشید یکی از آن‌ها را به دلیل بد باز شدن یا بسته شدن فضای باز شدن درب، کنار بگذارید.

بی‌توجهی به یراق‌آلات کابینت‌ها

دستگیره، پایه، لولا، کشو ریلی، آبچکان کابینت و … از جمله یراق‌آلاتی هستند که برای کابینت‌ها در نظر گرفته می‌شوند و باید از جنس مرغوب باشند. اگر کابینت‌ساز فقط روی جنس ورقه‌های کابینت با شما توافق کرده باشد، ممکن است فراموش کنید در مورد یراق‌الات از او بخواهید بهترین متریال را برای کابینت‌ها استفاده کنید.
وقتی آبچکان مقاومت زیادی نداشته باشد، ممکن است در اثر گذاشتن ظروف سنگین، سقوط کند. همچنین ریل‌هایی که بی‌کیفیت باشند، زمان باز و بسته کردن کشوها یا درب‌های کابینت گیر می‌کنند و نمی‌توانید به راحتی آن‌ها را باز و بسته کنید.
از طرفی وقتی این تجهیزات مهم از آهن یا فلزی استفاده شده است که مقاومت زیادی در برابر رطوبت نداشته باشد، خیلی زود پوسیده و خراب می‌شوند.

جنس ضعیف بدنه کابینت

جنس ضعیف بدنه و درب‌ها هم یکی دیگر از اشتباهات رایج زمان خرید کابینت آشپزخانه است. اگر برای اتاق خواب یا هر قسمت دیگری از خانه که به کمد دیواری نیاز دارند، از ورق‌های ضعیف استفاده کنید، مشکل زیادی را ایجاد نمی‌کنند. اما برای آشپزخانه همیشه به دنبال مقاوم‌ترین متریال‌های بازار باشید.
در ابتدا باید فرق mdf و نئوپان را بدانید و اینکه ورق‌های ام‌دی‌اف مقاومت بیشتری دارند. در حالی که نئوپان ضعیف است و نمی‌تواند در محیط آشپزخانه که به طور مدام با رطوبت و چربی سر و کار دارد، مقاومت کند. نوارچسب mdf هم یکی دیگر مواردی است که باید به آن دقت داشته باشید. اگر بین روکش mdf و نوار چسب روزنه‌ای وجود داشته باشد و آب در آن نفوذ کند، خیلی زود ورق ام دی اف کابینت ورم می‌کند و باید آن را تعمیر یا تعویض کنید.
کابینت‌سازهای حرفه‌ای همیشه نوار چسب‌ها را با دقت زیادی نصب می‌کنند تا علاوه بر زیبایی، مانع از نفوذ رطوبت به داخل درب و بدنه کابینت شوند.

جنس ضعیف بدنه کابینت

خرید رنگ‌های نامناسب کابینت آشپزخانه

اگرچه برای انتخاب رنگ کابینت نباید پیرو هیچ قاعده و قانون خاصی باشید، اما به تناسب رنگ با آشپزخانه هم توجه داشته باشید. درست است که کابینت‌ها بخش زیادی از دیوارها را پوشش می‌دهند و حتی می‌توانید با سرامیک‌های چسبی فضای بین دو کابینت بالا و پایین را بپوشانید، اما باز هم قسمتی از دیوار همیشه مشخص است.
پس باید به تناسب رنگ کابینت با سرامیک دیوارها دقت داشته باشید. سپس سایر وسایل آشپزخانه را متناسب با رنگ کابینت‌ها انتخاب کنید. در تصویر زیر رنگ سرامیک‌های آشپزخانه به طور کامل سفید است. اما کابینت‌ها از رنگ سورمه‌ای انتخاب شده‌اند که با رنگ خنثی سفید تناسب دارند. در عین حال چون این رنگ اشرافی است، لوسترها از رنگ طلایی انتخاب شده‌اند که با رنگ کابینت‌ها تناسب دارند.
اما اشتباه رایج افراد در خرید کابینت آشپزخانه اینست که به تناسب رنگ‌ها دقت ندارند. در تصویر زیر کاشی‌های دیوار قهوه‌ای هستند و در عین حال کابینت‌ها هم رنگ تیره هستند که فضا را کاملا تاریک کرده‌اند. در حالی که این آشپزخانه با کاشی‌های تیره به کابینت‌هایی رنگ کاملا روشن نیاز دارند.
کابینت‌ها در کل آشپزخانه پادشاهی می‌کنند و بنابراین اگر می‌خواهید ظاهر مدرن‌تری داشته باشند، باید در انتخاب رنگ آن‌ها دقت کنید. رنگ کابینت باید با کف و دیوار هماهنگ باشد. تضاد رنگ زمانی جالب است که رنگ سرامیک‌های دیوار و یا کابینت‌ها خنثی باشند. وقتی یکی از آن‌ها رنگ خنثی داشته باشد، دیگری را با هر رنگی می‌تواند با آن هماهنگ شود.

هدر دادن فضای آشپزخانه

از دیگر اشتباهاتی که زمان ساختن کابینت ممکن است پیش بیاید، به هدر دادن فضاست. برای آشپزخانه‌هایی که به صورت مربع یا مستطیل هستند و یا به شکل L طراحی می‌شوند، ساختن کابینت کار سختی نیست و معمولا هیچ فضایی به هدر نمی‌رود. اما اگر آشپزخانه شکل متفاوتی داشته باشد، طراحی کابینت برای آن دشوار می‌شود و بیشتر کابینت‌سازها ممکن است نتوانند به خوبی برای آن کابینت طراحی کنند.
اگر کابینت‌ها اصولی طراحی نشوند، ممکن است زمان قرار دادن وسایل داخل آن‌ها یا برداشتن ظروف دچار مشکل شوید. یا زمان شب، روشنایی آشپزخانه کم شوید و مشکلات دیگری ایجاد شود. برخی از آشپزخانه دارای لوله‌کشی روکار هستند که طراحی کابینت را برای آن‌ها دشوار می‌کند. در این مواقع باید قسمت پشت کابینت که روی دیوار نصب می‌شود، به نحوی برش زده شود که لوله در آن قسمت قرار بگیرد. به طوری که لوله باعث ایجاد فضای اضافه بین کابینت و دیوار نشود.
از دیگر اشتباهات رایج زمان خرید کابینت آشپزخانه در نظر نگرفتن مواردی مثل نور، رد شدن دودکش آبگرمکن و هود و یا قسمت ورود نور پنجره‌های آشپزخانه است. یک کابینت‌ساز حرفه‌ای در این مورد می‌تواند همه چیز را در نظر بگیرد، اما تا زمانی که آشپزخانه شکل و ساختار استاندارد داشته باشد. اگر شکل آشپزخانه شما با آشپزخانه‌های رایج متفاوت است، زمان طراحی کابینت حتما نیازها و درخواست‌های خود را به کابینت‌ساز منتقل کنید.

عایق شدن پایه‌های کابینت

شما می‌توانید از کابینت‌هایی استفاده کنید که دارای پایه‌های بلند (10 سانتیمتر) هستند. در این صورت کابینت از کف آشپزخانه فاصله زیادی دارد و اگر روزی قصد شستشوی آشپزخانه را هم داشته باشید، مشکلی ایجاد نمی‌شود. اما این طرح یک مشکل اساسی هم دارد و آن اینکه هر روز مجبورید زیر کابینت‌ها را دستمال‌کشی کنید.
روش دیگر این است که پایین‌ترین قسمت کابینت‌های زمینی عایق شده یا از ورق‌های PVC تهیه شوند. به تصویر زیر نگاه کنید:

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید برای قسمت نزدیک به کف از ورق‌های متفاوتی استفاده شده است که در برابر رطوبت مقاومت داشته باشد. حالا اگر رطوبت با پایه‌های کابینت زمینی برخورد کند، دیگر نگران خراب شدن آن‌ها نیستید.

در آخر


اگرچه سرامیک زدن مهم‌ترین قسمت بازسازی و یا ساخت آشپزخانه است، اما کابینت در مرحله بعد قرار می‌گیرد و باید به بهترین شکل آن را طراحی کنید. این روزها هزینه ساخت کابینت بسیار بالاست و از سوی دیگر زمانبر است. به همین دلیل باید در زمان سفارش آن حواستان به انتخاب رنگ، ابعاد کابینت و … باشد. در این مطلب به تمامی اشتباهات رایج زمان خرید کابینت آشپزخانه پرداختیم. امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سازنده رویاهای شما با نگاهی متفاوت و خاص

روماک تولید کننده محصولات چوبی لوکس از قبیل کابینت آشپزخانه، کمد دیواری، انواع درب، قرنیز و ... می باشد. شوروم روماک در تهران نمایشگاه دائمی محصولات جدید و محبوب است و کارخانه روماک در جاجرود مجهز به تکنولوژی و ماشین آلات به روز می باشد. ما با این شعار که "چوب طلاست" همواره مرغوب ترین متریال ها را از منابع پایدار تهیه می کنیم، چون معتقدیم جنگل های سبز متعلق به نسل آینده است.

بیشتر از روماک
ایران، تهران، 1993753165، خیابان شیخ بهایی شمالی، خیابان امدادغربی، کوچه موسوی، شماره یک
تلفن (خط 1): 88613629 (9821+) تلفن (خط 2): 88613873 (9821+) فکس: 88217301 (9821+) ایمیل: info@romakcompany.com وب سایت: www.romakcompany.com
دانلــــــــــــود کاتالوگ رومــــــــاک